Vali Memiş Şiran'da öğrencilerle sohbet etti

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere gittiği Şiran ilçesinde okulları da ziyaret ederek öğrencilerle buluştu.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere gittiği Şiran ilçesinde okulları da ziyaret ederek öğrencilerle buluştu.

İlk olarak ilçe merkezindeki Şiran Fen Lisesini ziyaret eden Vali Memiş, koridorlardaki öğrencilerle sohbet ederken, teneffüste satranç oynayan öğrencilere tüyo verdi.

Çoğunluğu il dışından gelen öğrenciler tarafından telefon yasağının biraz gevşetilmesini istemesi üzerine Vali Memiş, konuyla ilgili çalışma yapılması için yetkililere talimat verdi.

Sınıflarında öğrencilerin başta pansiyon olmak üzere sorunlarının olup olmadığını soran Vali Memiş, gençlerden girecek oldukları YGS ve LYS sınavları için başarı dileklerinde bulunarak okuldan ayrıldı.

Kendisini yeni Matematik öğretmeni olarak tanıttı

Vali Memiş, daha sonra bu okulun hemen bitişindeki Yunus Emre Ortaokuluna geçti. Burada ansızın girdiği bir sınıfa kendisini yeni matematik öğretmeni olarak tanıtması renkli görüntülere sahne olurken, Vali Memiş öğrencilerle futbol üzerine bir süre sohbet etti.

Ortaokul öğrencileriyle futbol sohbeti

Ortaokul öğrencilerinin TEOG durumunu soran Vali Memiş, bir öğrencinin futbol oynamak için alan talep etmesi üzerine öğrencilerle koyu bir futbol muhabbetine koyuldu. Kendisinin Fenerbahçe’yi tuttuğunu fakat çocuklarını Galatasaray’ı desteklediğini kaydeden Vali Memiş, Spor Toto 2.lig, Kırmızı Grupta şampiyonluk mücadelesi veren lider Gümüşhanespor’la ilgili çocuklara çeşitli sorular sordu.

Gümüşhanespor’u bilenlerin olup olmadığını ve ligde ki sıralamasını soran Vali Memiş’e öğrenciler farklı cevaplar verirken, Vali Memiş grubunun lideri durumundaki ve çok iyi bir takım olan Gümüşhanespor’un sezon sonunda şampiyon olacağına inandıklarını söyledi.

Kendisini tanımayan öğrencilere aşı şakası yaptı

Girdiği bir başka sınıfta da öğrencilere “Aşı” şakası yapan Vali Memiş, tüm öğrencilerden kollarını sıyırmalarını isterken çocukların yüzündeki telaş ifadeleri kameralara yansıdı. Sınıftaki bir öğrenci için "Bu gürbüz bir çocuk iki kolunu da açsın" esprisi gülüşmelere neden olurken daha sonra kendisini tanıtan ve Gümüşhane Valisi olduğunu ifade eden Vali Memiş'in bu sözleri üzerine öğrenciler rahat bir nefes aldı.

“Bu ülkenin geleceği çocuklar”

Ziyaretin ardından kış mevsiminde inşaat sezonunun yasal olarak da sona ermesi nedeniyle fırsattan istifade ederek il ve ilçe merkezlerinde bulunan okulları ziyaret ettiğini kaydeden Vali Memiş, “Fırsattan istifade il ve ilçe merkezlerimizde okulların hem fiziki imkanları ile hem de nitelikleri artırmak için neler yapabilirizi görmek için eğitim birimlerimizi, okullarımızı ziyaret ediyoruz. Devletin en önemli hizmeti eğitim. Bu ülkenin geleceği o çocuklar. Onun için her gittiğimiz yerde mutlaka okul ziyaretleri yapıyoruz” dedi.
Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2016, 01:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER