Vali Yavuz, Trabzon’da konuştu

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Trabzon'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Devlet Personel Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Kamuda Yönetici Yetkinliklerinin Artırılması Bölgesel Eğitim’ programında konuştu.

Vali Yavuz, Trabzon’da konuştu
Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Trabzon'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Devlet Personel Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Kamuda Yönetici Yetkinliklerinin Artırılması Bölgesel Eğitim’ programında konuştu.

Trabzon Ramada Otel'de düzenlenen eğitim programının açılışına Artvin Valisi Kemal Cirit, Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Vali Vekili Şükrü Kara, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Trabzon, Ardahan, Erzurum, Artvin, Rize, Bayburt, Gümüşhane, Giresin, Ordu ve Tokat illerinden valiliklerin sınırları içerisinde bulunan mahalli idareler, yükseköğretim kurumları ve diğer kamu kuruluşlarının taşra teşkilatları bünyesinde istihdam edilen şube müdürleri ve üstü unvana sahip yönetici personel arasından yaklaşık 200 kişilik bir katılımcı katıldı.

“ÇALIŞANIN HAKKI VERİLMELİ, ÇALIŞMAYANA DA TAHAMMÜL EDİLMEMELİ”

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, burada yaptığı konuşmada kamu personel rejiminde çok radikal ama kesin ve kararlı düzenlemeler yapılması gerektiğinin altını çizerek, “Var olan personel vekaletle yürüttüğü için inisiyatif kullanma yetkisi kendisinde olmadığını düşünüyor. İşte böyle olunca Gümüşhane, Bayburt gibi normal gelişmekte olan illerimizde yaşanan sıkıntı oluyor. Türkiye’mizde kamu yönetiminde özellikle idare rejimde radikal bir değişiklik şarttır. Performansa dayalı, çalışana hakkını veren, çalışmayanı da hakkını vermek zorunda olmayan bir sistem olmalıdır. Böyle olmadığı takdirde Türkiye’miz biz ne yaparsak yapalım 2023 vizyonuna, dünyanın en güçlü 10 ülkesi olma yolundaki bu yoğun gayret ve iyi niyete uyum sağlamakta zorluk çekeceğiz. Çünkü hepimizin bildiği gibi ‘devlette ne olursa olsun bir işe kapağı at gerisini tamam düşünme.’ Var mı bugüne kadar kamuda iyi çalışmadığı için performansı düşük olduğu için işine son verilen. Yok. Peki burada neyi düşünmek zorundayız. 1. siyasi angajman. 2 akraba ve diğer ilişkiler. Ama işin yürütümüne baktığımız zaman neticede herkesin sıkıntı çektiği de aşikar. Dolayısıyla artık şu günümüzde siyesi istikrarlık ve önümüzde Allah’ın izniyle önümüzde hiçbir engelin olmadığını hepimiz kanaat getirdiğimize göre bu konularda da her zaman yapmış olduğu çalışmalarla Türkiye’mizin önüne açan Devlet Personel Başkanlığımızın öncülüğünde kamu personel rejiminde de çok radikal ama kesin ve kararlı düzenlemeler yapılmalı. Çalışanın hakkı verilmeli, çalışmayana da tahammül edilmemeli” dedi.
Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2015, 16:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER