CHP’nin aday adayları Can ve Ayas oldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane İl Başkanlığı düzenlediği toplantı ile 24 Haziran’da yapılacak olan 27.dönem milletvekili seçimleri için aday adaylarını tanıttı. 

CHP’nin aday adayları Can ve Ayas oldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane İl Başkanlığı düzenlediği toplantı ile 24 Haziran’da yapılacak olan 27.dönem milletvekili seçimleri için aday adaylarını tanıttı. 

Parti binasında düzenlenen toplantıda Elektronik Mühendisi Mahir Can ve 24 yaşındaki Trabzonlu Gümüşhane Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım 4.sınıf öğrencisi Ramazan Ayas’ın aday adayları olduğunu kaydeden İl Başkanı Bedri Ağaç, dosyaların parti genel merkezine gönderildiğini söyledi.

Başkan Ağaç, konuşmasında CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ile ilgili açıklamalarda bulunarak, “Kişisel olarak ve örgüt olarak biz bundan ziyadesiyle memnunuz. Yani olabilecek en güzel aday olmuştur. Ve şu saatten sonra çok eminim ki Muharrem İnce tercihimiz gönlümüzden geçen 1. Tur ama 1. Tur olmasa da 2. Turda kesinlikle Türkiye’nin cumhurbaşkanı olacaktır. Son derece güveniyoruz” dedi.

Daha önce Gümüşhane teşkilatı olarak Muharrem İnce’den yana taraf olduklarına değinen Başkan Ağaç, “Biliyorsunuz ben ve arkadaşlarım Gümüşhane örgütümüz Muharrem Bey’i genel başkanlık konusunda destekledik. Ben kendisinin parti meclisi listesinde yer aldım. Şimdi geldiğimiz noktada demek ki doğru şeyi yapmışız. Bu da bize ayrıyeten duygu veriyor. Küçük bir il gözükmemize rağmen siyasette etkili ve doğru kararlar alan bir yapımız var. Bu sonuç bizi memnun etmiştir” diye konuştu.

Milletvekili adaylarını seçerken dikkat ettikleri hususları açıklayan Ağaç, konuşmasına şöyle devam etti: “Öncelikle kişilikleri bizi temsil edecek olgunlukta birikimde temiz, dürüst popüler bir yapıda olmaları gerekiyor. İki, cesur olmaları gerekiyor. Korkmadan ben bu mücadeleye girerim ve en üstün başarıyı gösteririm demek gerekiyor. Kendilerine tevdi edilen parti görevini görev olarak kabul edip buna itiraz etmemeleri gerekiyor. Böyle bir durumda bizim 2 tane adayımız var. Başka çıkar çıkmaz onu bilemem. Ama Gümüşhane örgütü olarak biz iki adayımızın dosyalarını Çarşamba itibari ile genel merkeze gönderdik. Adaylarımızın bir tanesi hepinizin yakından tanıdığı Elektronik Mühendisi Mahir Can. Biz her zaman samimi olarak gençliğe ve gençlikten yana olmaya önem veren bir partiyiz. Somut olarak ta Türkiye’de tüzüğünde genç kontenjanı yüzde 30 yapan tek parti Cumhuriyet Halk Partisidir. Samimi düşüncemizi göstermek için iki adayımızdan birinin genç olması gerekiyordu. Baba tarafından Yomra’lı annesi Yağlıdereli güzel genç üniversiteli bir kardeşimiz var. Ramazan Ayaz. Bizim milletvekili adayımızdır. İnşallah hep birlikte mücadele edeceğiz.”

Başkan Ağaç’ın konuşmalarının ardından aday adayları kendilerini tanıttı.

Mahir Can Kimdir?
1967 yılında Gümüşhane’nin Dörtkonak Köyünde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Gümüşhane’de tamamlayan Can, lisans öğrenimini Erciyes Üniversitesi Elektronik Mühendisliği bölümünde tamamladı. 1992-2003 yılları arasında TEDAŞ Gümüşhane- Manisa ve Antalya müesseselerinde mühendis ve yönetici olarak görev yaptı. 2010 yılında Çoruh Edaş İşletme Müdürlüğü görevi ile memleketine dönen Can, 2016 yılında emekli oldu. Can, 2016 yılından itibaren Gümüşhane’de MC Teknik Yapı Mühendislik unvanı altında mühendislik ve asansör konularında hizmet veriyor. Mahir Can, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Ramazan Ayas Kimdir?
1994 doğumlu olan Ramazan Ayas, ilk ve orta öğrenimini köyünde, lise öğrenimini ise Trabzon’da tamamladı. Ayas, Gümüşhane Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 4.sınıf öğrencisi olarak öğrenim hayatına devam ediyor. 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER