Gümüşhane’ye bin 500 kişilik kapalı spor salonu geliyor

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, milli sporcuları konuk ettiği makamında Gümüşhane’ye modern bir kapalı spor salonuyla ilgili Bakanlığın uygun görüş ve onayının alındığını söyledi.

Gümüşhane’ye bin 500 kişilik kapalı spor salonu geliyor
Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, milli sporcuları konuk ettiği makamında Gümüşhane’ye modern bir kapalı spor salonuyla ilgili Bakanlığın uygun görüş ve onayının alındığını söyledi.

Yaptığı açıklamada özellikle atletizm sporcularının antrenmanlarını caddelerde, tırların arasında koşarak yaptığını ve bu başarıları elde ettiğini kaydeden Vali Yavuz, “Gençlerimizin bu dirayetini görünce altyapı anlamındaki eksikliğimizi dile getirdik. Bu konuda çok güzel mesafeler aldık ve alıyoruz. Bunun üzerine daha büyük başarılar gelecek. Belki de şehrin gündemi bunlarla belirlenir hale gelecek” dedi.

Gümüşhane’ye çok modern bir kapalı spor salonu ile ilgili Bakanlığın uygun görüş ve onayının alındığını dile getiren Vali Yavuz, “Bu çocuklara altyapı olarak oluşacak ortam şahane bir şekilde gündeme girmiş ve işlemler hızla devam etmektedir. Bu çocuklar artık yolda, tırların arasında koşmayacaklar. Bununla ilgili biz kamu kaynağı anlamında her şeyimizi bunların emrine sunacağız. Bizim memleketin çocukları yeter ki başarılı olsunlar, kendilerine her türlü imkan sağlanacak” diye konuştu.

Samsun’da ki Mustafa Dağıstanlı Spor Salonunun aynısının Gümüşhane’ye yapılması konusunda Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’la birebir temaslarının devam ettiğini kaydeden Vali Yavuz, “Allah’ın izni ile bin 500 kişilik kapalı spor salonunu bütün üniteleriyle yapacağız. Yerini hazırladık, herşeyi tamam. Süreç devam ediyor, bitince çok büyük katkısı olacak. Bu işler yola girdiğinde daha da katkı sağlayacak. Bu çocuklarımız başarıya devam edecekler. Gümüşhane hem kış sporlarında, hem atletizmde hem de diğer branşlarda Türkiye’de haklı bir konumu zaten elde etmiştir, daha da iyi olacaktır.

Caddede, tırların arasında koşarak bu başarıyı elde eden gençlerin bu dirayetini görünce altyapı anlamındaki eksiklikleri dile getirdiklerini ifade eden Vali Yavuz, bu konuda çok güzel mesafeler alındığını ve bunun üzerine daha büyük başarıların geleceğine inandığını söyledi.

Sporun toplum üzerindeki etkisini “Gümüşhanespor’un başarısını hepimiz gördük. Finale yükselince şehir bir anda değişti, yüzler güldü, moraller yükseldi” sözleriyle anlatan Vali Yavuz, spora ve sporcuya destek olmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Öte yandan Vali Yavuz’un yapılacağını söylediği tesisin merkeze bağlı Tekke köyü Türkmenler Mahallesinde önceki yıllarda çıkan yangın sonucu yanarak küle dönen ve tekrar ağaçlandırılan ormanlık alanın alt tarafı olduğu öğrenildi.
Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2016, 15:06

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER