Okullar Arası Gençler Karate müsabakaları Gümüşhane’de başladı

Okullar arası gençler karate müsabakaları 16 ilden 311 sporcunun katılımıyla Gümüşhane’de başladı.

Okullar arası gençler karate müsabakaları 16 ilden 311 sporcunun katılımıyla Gümüşhane’de başladı.

Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığının 2016-2017 sezonu faaliyet programında yer alan Okullar Arası Karate Gençler A-B grup müsabakaları Aydın Doğan Spor Salonunda yapılıyor.

Müsabakaların ilk gününde çeşitli illerden gelen genç erkekler birbirleriyle kıyasıya mücadele ediyor. Sabah başlayan ve akşama kadar süren çekişmeli müsabakalarda bazı sporcular hafif sakatlıklar yaşarken, salonda bulunan 112 Acil Servis ekip bu tür durumlara anında müdahale ediyor.

Müsabakaları takip eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, müsabakalara 16 ilden 311 sporcu ve 23 hakem katıldığını belirterek, “2 gün devam edecek müsabakalara cennet vatanımızın değişik illerinden sporcular katılıyor. Bugün erkekler müsabakası tamamlanacak. Yarın bayanlar kategorisiyle bitireceğiz. Bu turnuvanın ilimize verilmesinde Spor Bakanlığımıza, Spor Genel Müdürlüğümüze ve çalışanlarımıza teşekkürü borç biliyorum” dedi.

Aslan, önümüzdeki hafta da Gümüşhane’de sonu okullar arası taekwondo grup müsabakalarını Kelkit ilçemizde yapacaklarını, buraya da 23 ilden 350 sporcu katılmasını beklediklerini söyledi.

Karate İl Temsilcisi Halil İbrahim Saraçoğlu da Türkiye’de grup müsabakalarının Burdur, Gümüşhane, Yalova ve Van olmak üzere 4 ilde yapıldığını belirterek, “16 ilden 311 sporcu katılıyor. 23 hakem katılıyor. Maçlar çok olumlu, verimli, dostluk ve kardeşlik ortamı içerisinde geçiyor” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER