Yabancı misafirler pestil serdi

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası(GTSO) tarafından yürütülen ‘Gümüşhane Pestil ve Köme İle Dünyaya Açılıyor’ UR-GE projesi kapsamında Lübnan, Bosna Hersek, Güney Afrika ve Fildişi Sahillerinden gelen alım heyeti firmaları ziyaret etti.

Yabancı misafirler pestil serdi

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası(GTSO)  tarafından yürütülen ‘Gümüşhane Pestil ve Köme İle Dünyaya Açılıyor’ UR-GE projesi kapsamında Lübnan, Bosna Hersek, Güney Afrika ve Fildişi Sahillerinden gelen alım heyeti firmaları ziyaret etti.

Lübnan, Bosna Hersek, Güney Afrika ve Fildişi Sahillerinden oluşan 8 kişilik alım heyetini 3 gün boyunca firmalarını tanıtan Gümüşhaneli pestil köme üreticileri alım heyetiyle (B2B) olarak adlandırılan ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi.

Alım heyetini Gümüşhane’de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay, yapılan ziyaretin verimli ve olumlu geçtiğini söyledi.

GTSO olarak yabancı alım heyetine şehrimize yaptıkları bu güzel ziyaret ve ilgileri için teşekkür eden başkan Akçay, “Alım heyetimizde bulunan misafirlerimiz projemizde yer alan üretici firmalarımızı 3 gün boyunca gezerek gerek ürünlerimizi gerekse firmalarımızı daha iyi tanıma imkanı buldular. Hatta bazı misafirlerimiz kendi elleri ile pestil serdi, paketledi, pestil çıkarma işlemi yaptı. Heyetimizdeki bazı misafirlerimiz üretimin her aşamasını görmekle kalmadı direkt olarak üretime katılarak nasıl emek gerektiren bir ürün olduğunu hissettiler. Kısacası ülkelerine ürünlerin üretilirken hangi aşamalardan oluştuğunu yaşayarak görmüş ve tatmış oldular” dedi.

“FİRMALARINIZ ÇOK TEMİZ VE ŞEFFAF”

Alım heyetindeki misafirlerin gezdikleri firmaların şeffaf bir şekilde kendilerine üretimin her aşamasını ve tüm üretim evrelerini göstermelerinden çok etkilendiklerini kaydeden Akçay, “Firmalar gelen heyetimiz üzerinde çok güzel bir algı oluşturdu. Buradan hepsine bu özverili misafirperverlikleri için bir kez daha teşekkür ediyorum. Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası olarak hazırladığımız bu projede firmalarımıza elimizden gelen tüm desteği veriyor ve vermeye de devam edeceğiz. Gümüşhaneli bir pestil köme firmamızın ürettiği ürünleri ulusal pazarlarda görmek bizim en güzel gururumuz ve mutluluğumuz olacaktır. Umuyorum ki alım heyetimiz ve firmalarımız arasında oluşan  bu güzel dostluklar ticari dostluklara dönüşecek ve ürünlerimiz  gün geçtikçe dünya pazarındaki hak ettiği yerini alacaktır” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER