Gümüşhane Üniversitesi Bilim İletişimi Ofisi tarafından düzenlenecek etkinlikte Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevim Beyza Öztürk Sarıkaya, “Gastronominin Bilimsel Sırları” başlıklı sunumuyla bilim ve mutfağın kesişim noktalarını gün yüzüne çıkaracak.
Türkiye genelinde eş zamanlı dev organizasyon
Yükseköğretim Kurulu öncülüğünde Türkiye’nin dört bir yanındaki 150’ye yakın üniversitede aynı anda yapılacak olan Bilim Kafe etkinlikleri, katılımcı sayısı ve coğrafi yaygınlığı bakımından dünyanın en geniş kapsamlı bilim kafe buluşmalarından biri olma özelliğini taşıyor. Etkinliklerle bilimin toplumla daha güçlü bağ kurması ve her yaştan bireyin bilimsel farkındalığının artırılması hedefleniyor.
Etkinlikler, üniversitelerin sadece bilgi üreten değil, aynı zamanda bu bilgiyi toplumla paylaşan birer merkez olduğunu vurgularken, Bilim İletişimi Ofisleri aracılığıyla bu misyon daha da görünür hale geliyor.
Gümüşhane Üniversitesi Bilim İletişimi Ofisi yetkilileri, etkinlikle birlikte “bilimin sadece akademik çevrelerde değil, toplumun tüm kesimleri tarafından erişilebilir, anlaşılır ve tartışılabilir olması gerektiği” anlayışını yaygınlaştırmak istediklerini vurguladı.
Program Detayları:
Tarih: 27 Haziran 2025, Cuma
Saat: 13.30
Yer: Gümüşeller Cafe/Restaurant
Etkinliğe katılımın ücretsiz olduğu, bilime ilgi duyan herkesin davetli olduğu belirtildi.
