Ara
Gümüşhane
Kapalı
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5354 %0.07
49,5729 %-0.06
5.746,23 % -0,12
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane Gümüşhane Üniversitesinde Çanakkale menüsü

Gümüşhane Üniversitesinde Çanakkale menüsü

Gümüşhane Üniversitesi, 14 yıldır sürdürdüğü geleneğini devam ettirerek 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 107.yıldönümünde yemekhanede personel ve öğrencilere Çanakkale menüsü sundu.

273
Gösterim

18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. Yıl Dönümünde Gümüşhane Üniversitesi yemekhanesinde Çanakkale Savaşları’nın simgesi haline gelen buğday çorbası, üzüm hoşafı, kuru ekmek sunuldu. Menü öğrenciler tarafından ilgiyle karşılandı.

Sağlık, Kültür ve Spor Daire başkanlığı tarafından gerçekleştirilen etkinliğe katılan öğrencilerden Yunus Aydın, “Bugünkü yemeklerimizde olan kısıtlama aslında bizim için bir şeref olması gerekiyor. Çünkü Çanakkale savaşında bize bu vatanı armağan eden kahramanlarımızın çektiği yoksullukları ve olumsuz tüm çevresel faktörleri anmak için bugünü yaşıyoruz. Bu bizim için bir şereftir biz her zaman vatanımızı gerekirse canımızla gerekirse kanımızla dişe diş ete et koruyacağız. Hepsini saygıyla anıyorum hepsinin mekanı cennet olsun. Bugün yarma çorbası, üzüm hoşafı, kuru ekmek yedim bir de su içtim. Aldığım her kaşık yemekte atalarımızın bizim için döktüğü her kan damlasını tek tek anımsadım. Ayrı bir tat vardı ayrı bir özlem tadı vardı içinde yemeklerin harikaydı” dedi.

Gümüşhane Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Kemal Çelik ise bu menünün savaş durumlarında Osmanlı döneminde genellikle uygulanan bir durum olduğunu belirterek, “Bunu biz Sakarya Meydan Savaşı’nda öncesinde ve devamında görüyoruz. Ya hoşaf veriliyor ya çorba ya da ikisi birden veriliyor ya da bazen ekmek de veriliyor ya da börek hazırlanıyor küçük börekler askerlerimize bunlar veriliyor bazen de maalesef hiçbiri verilemiyor” diye konuştu.

Gümüşhane Üniversitesinde Çanakkale menüsü 1
1 / 12
Gümüşhane Üniversitesinde Çanakkale menüsü 2
2 / 12
Gümüşhane Üniversitesinde Çanakkale menüsü 3
3 / 12
Gümüşhane Üniversitesinde Çanakkale menüsü 4
4 / 12
Gümüşhane Üniversitesinde Çanakkale menüsü 5
5 / 12
Gümüşhane Üniversitesinde Çanakkale menüsü 6
6 / 12
Gümüşhane Üniversitesinde Çanakkale menüsü 7
7 / 12
Gümüşhane Üniversitesinde Çanakkale menüsü 8
8 / 12
Gümüşhane Üniversitesinde Çanakkale menüsü 9
9 / 12
Gümüşhane Üniversitesinde Çanakkale menüsü 10
10 / 12
Gümüşhane Üniversitesinde Çanakkale menüsü 11
11 / 12
Gümüşhane Üniversitesinde Çanakkale menüsü 12
12 / 12
Yorumlar
M
M.T.T. 3 yıl önce
Çanakkale cephesinde askerlerin bırakın yiyecek, giyeceklerini, tütünlerine kadar her şey vardı. Çünkü başkenti koruyan en önemli cepheydi. ATASE Çanakkale Savaşı ile cilt cilt eser yayınladı. Kitap okumaktan aciz güruhun, yıllar önce bir ROMANCININ yazdığı yalan dolan, uydurma menüyü ısrarla insanların önlerine sürmesini yoksulluğa alıştırmak olarak görüyorum. Bahsi geçen konu hakkında ise Mehmet Çevik ve Yavuz Selim Çeloğlu hocaların ''Çanakkale Cephesi’nde Türk Ordusunun İaşe ve İkmal Faaliyetleri'' makalesini okuyabilirsiniz.
BEĞENME
0
CEVAPLA