Ara
Gümüşhane
Hafif kar yağışlı
-4°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,9259 %0.13
50,6303 %-0.18
6.250,52 % 1,29
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane SODES'le Hem Aşçı, Hem Servis Elemanı Yetiştirildi

SODES'le Hem Aşçı, Hem Servis Elemanı Yetiştirildi

Gümüşhane Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırlanan “Hizmet sektörünün Mesleki Eğitim Yoluyla Geliştirilmesi Projesi” sona erdi. Proje ile 20 aşçı ve 20 servis elemanı belgelerini aldı.

147
Gösterim
Gümüşhane Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırlanan “Hizmet sektörünün Mesleki Eğitim Yoluyla Geliştirilmesi Projesi” sona erdi. Proje ile 20 aşçı ve 20 servis elemanı belgelerini aldı.

Projenin belge töreni için tamamen kursiyerler tarafından hazırlanan yemek programı tertip edildi. Okulun salonunda düzenlenen yemek programına Vali Yardımcısı Armağan Önal, Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Irkın, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Eğitim Denetmenleri, sektör temsilcileri ve Valilik SODES birimi görevlileri katıldı.

Menüsünde terbiyeli badem çorbası, yöresel yemeklerden oluşan ordövr tabağı, çeşni gümüş, hünkar ve karışık tatlıları kendi elleri ile servis eden kursiyerlerin yemek ve servisleri oldukça beğenildi.

Yemeğe katılan Vali Yardımcısı Armağan Önal, projenin ildeki hizmet sektörünün önemli bir eksikliği olan nitelikli eleman sıkıntısının giderilmesine katkı sağlayacağını ifade etti. 

İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ise projenin amacına uygun olarak meslek elemanı yetiştirdiğini, bunu da hazırlanan yemeklerin lezzetinden ve sunumundan anladıklarını belirterek, “İnşallah projenin istihdam ayağı da gerçekleşirse hem ilimizde hizmet kalitesi yükselmiş olur hem de işsiz insanlara iş ve meslek kazandırmış oluruz .”dedi.

Yemekte katılımcılara proje ile ilgili bilgi veren Okul Müdürü Hüseyin Türkfiliz, 18 Mart 2012 tarihinde başlayan kursta günde 6 saat olmak üzere toplam 180 saatlik eğitim verildiğini belirtti. Türkfiliz, kursiyerlerin Türkiye İş Kurumu’na kayıtlı işsiz insanlardan mülakatla belirlendiğini ve kursun sonunda 20 aşçı ve 20 servis elemanı yetiştirildiğini belirterek, kursiyerlerin istihdam edilmelerine yönelik proje ortakları nezdinde gerekli girişimlerde bulunulacağını söyledi.

SODES'le Hem Aşçı, Hem Servis Elemanı Yetiştirildi 1
1 / 5
SODES'le Hem Aşçı, Hem Servis Elemanı Yetiştirildi 2
2 / 5
SODES'le Hem Aşçı, Hem Servis Elemanı Yetiştirildi 3
3 / 5
SODES'le Hem Aşçı, Hem Servis Elemanı Yetiştirildi 4
4 / 5
SODES'le Hem Aşçı, Hem Servis Elemanı Yetiştirildi 5
5 / 5
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *