Ara
Gümüşhane
Kapalı
3°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8148 %0.19
50,1838 %-0.03
5.959,53 % 0,07
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gurbetten GÜBDER 4.olağan kongresini gerçekleştirdi

GÜBDER 4.olağan kongresini gerçekleştirdi

Ankara Gümüşhaneli Bürokratlar ve Akademisyenler Derneği (GÜBDER) 6.olağan genel kurulu yapıldı. Kongrede mevcut başkan Erol Tekçe yeniden başkanlığa seçildi.

1810
Gösterim

Ankara Behiçbey Fidanlık Merkezinde Covid-19 tedbirleri alınarak gerçekleştirilen kongrede konuşan Başkan Tekçe, GÜBDER’den beklentinin oldukça fazla olduğunu, özellikle Gümüş Gelişim Akademisinde (GGA) yetişen gençlerin iş ve aş mücadelesinde yanlarında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini söyledi.

İstihdam konusunda üst düzey bürokratlardan oluşan bir istişare grupları olduğunu ifade eden Tekçe, “Bugüne kadar bu gruptaki dayanışma ile bir çok insanımıza istihdam etme tayin/terfi ve sosyal yardımlaşma noktasında ciddi desteklerimiz oldu.. Gümüş Gelişim Akademisini Dr.Turan Şişman Hocamızın refakatinde aynı zamanda bir düşünce  kuruluşu olması için çalışmalara başladık” diye konuştu.

Bu milletin Gümüşhanelilerin hasına ihtiyacı olduğunu ve memleketin geleceğine şekil vermek için her alanda her sahada olunması gerektiğine değinen Tekçe, -cek -cak lardan usandıklarını, bir mücadele alanı olan Ankara’da etkin ve etkili olunması gerektiğinin altını çizdi.

Bürokraside yerini alamayan bir şehrin gelişimini gerçek anlamda gerçekleştirmesi ve sorunlarını dörtbaşı mamur bir şekilde çözebilmesinin mümkün olmadığını vurgulayan Tekçe, “Şunu tüm Gümüşhaneli hemşehrilerimin bilmesini isterim: Özelde Gümüşhane’ye genelde ülkemize hizmet etme iddiasında bulunan tüm kuruluşlara ve fertlere 35 senedir Gümüşhanelilere bir çok alanda hizmet veren bir kardeşiniz olarak net bir mesajım var: Lütfen sonuç odaklı çıktısı olan yani mahsulü olan bir faaliyetimiz yoksa boş kelamlarla milleti yormayalım, laf kalabalığı ile mügalata yapmayalım. Bundan sonra bürokraside gelecek hedefi olmayan hiç bir STK yada siyasetçiyi ciddiye almayalım. Meşru zeminde hizmette rekabet hayırlıdır. Ancak Gümüşhane adına kullanarak dünyalık peşinde koşan memleket bezirganlarına fırsat vermeyelim. İlke odaklı yaşamak her şeyden daha kıymetlidir. Ve helalle doymalı, haramdan uzak olmalı. Bir duruş bir imajınız olmalı. Yoksa uzun süreli yaşama ve başarı şansı bulmakta zorlanırsınız” diye konuştu.

Tüm üyelerin oybirliği ile tüzük ve ilkeleri gereği kendisinin üçüncü ve son dönemime girdiğini kaydeden Tekçe, “Böylesi bir ilkeyi yani üç dönem kuralını  tüm STK’larımıza önemle tavsiye ediyorum. Zira teknolojik ve sosyolojik değişim hızı bize bunu zorunlu kılıyor. Bu alanlardaki mücadele 4x100 mt bayrak yarışı gibidir. Takdir edersiniz ki bütün yarışı tek sporcunun koşması akla ziyan bir iştir. Lütfen yeni dönemdeki arkadaşlarımız üzerine aldıkları bu büyük sorumlulukları yerine getirmekte yeterli itinayı göstersinler. Bu her arkadaşımın üzerine bir vebaldir. GÜBDER, Gümüşhane’nin emsali olmayan yegane markası, çok büyük sorumlulukları var. Burası Erol’un Kemal’in veya şunun bunun babasının malı değil Gümüşhane’nin tamamının güzide bir kuruluşudur.
Sizden en büyük beklentim bizi bizle başbaşa bırakmayın. Bizi tüm üyelerimiz ve hemşehrilerimiz sorgulasın lütfen. Tüm üyeler yönetimi, tüm yönetim başkanlık divanını, tüm başkanlık divanı Başkanı boş bırakmasın sürekli sorgulasın. Bu vesileyle yeni dönemde sorumluluk alan tüm ekibimize başarılar diliyorum. Allah hepimizin yâr ve yardımcısı olsun” ifadelerini kullandı.

Kongrede GÜBDER’in yeni yönetim kuruluna şu isimler seçildi: Erol Tekçe, Adnan Yılmaz, Mehmet Kemal Nalçacı, Seyfullah Yılmaz, Selma Kırmaz, Aşkın Toygun, Mukaddem Kılıç, Fazlı Taşkın, Aynur Şanlıtürk, Emin Yıldız, Selahattin Kurt, İsmet Cebeci, Tamer Turhan, Baki Turan Tuncel, Bekir Akdeniz, Sabri Balaban, Yavuz Kara, Hakime Zal, Tuncay Aydın, Mustafa Öztürk, Musa Canlı, Engin Kocagöz.

Denetim Kurulunda ise Aslan Kılıç, Coşkun Çildoğan, İsa Yılmaz, Birol Kara, Erdal Karakullukçu ve Erdal Kara yer aldı.

GÜBDER 4.olağan kongresini gerçekleştirdi 1
1 / 6
GÜBDER 4.olağan kongresini gerçekleştirdi 2
2 / 6
GÜBDER 4.olağan kongresini gerçekleştirdi 3
3 / 6
GÜBDER 4.olağan kongresini gerçekleştirdi 4
4 / 6
GÜBDER 4.olağan kongresini gerçekleştirdi 5
5 / 6
GÜBDER 4.olağan kongresini gerçekleştirdi 6
6 / 6
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *