İYİ Parti Kadın, Aile ve Sosyal Hizmetler Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kevser Ofluoğlu, Gümüşhane’yi ziyaret ederek partililerle bir araya geldi.
İlk olarak İYİ Parti Gümüşhane İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Ofluoğlu, burada parti yöneticileri ve partililerle buluştu. Toplantıda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ofluoğlu, vatandaşların yaşadığı ekonomik sıkıntılar, gençlerin geleceği ve sosyal politikalar üzerine açıklamalarda bulundu.
İYİ Parti’nin halkın sorunlarını yerinde dinlemeye devam ettiğini belirten Ofluoğlu, Türkiye’nin farklı şehirlerinde vatandaşlarla bir araya geldiklerini ifade etti.
Program kapsamında teşkilat çalışmaları ve partinin saha faaliyetleri hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu.
“İYİ Parti yıllardır samimiyetle siyaset yapan bir partidir”
İYİ Parti Kadın, Aile ve Sosyal Hizmetler Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kevser Ofluoğlu, “Gümüşhane’de olmak son derece memnunum. Böyle inanmış bir grupla karşılaşmak da beni ayrıca memnun etti. Genel Başkanımız Sayın Müsavat Dervişoğlu’nun da her birinize selamlarını getirdim. Malumunuz, genel merkezimiz yaklaşık 1 buçuk aydır Türkiye’nin her ilinde genel merkez yöneticileriyle bir çalışma yapıyor. Teşkilatlarımızın yanına gidiyoruz. Onlarla birlikte hem halkın derdini dinliyoruz hem de dertleriyle hemhal oluyoruz. Her şehrin kendi özelliğine göre sorunlarını öğrenip İYİ Parti’nin politikalarını ve çözüm önerilerini anlatıyoruz. İYİ Parti kurulduğu günden bugüne halkla iç içe olmuştur. Esnafına gitmiştir, çiftçisine gitmiştir, ev kadınına gitmiştir. Sorunu asıl sahibinden dinlemiş ve çözüm üreten politikalarıyla hareket etmiştir. Siyaset aslında öznesi insan olan bir sanattır. Anahtarı da samimiyettir. İşte İYİ Parti yıllardır samimiyetle siyaset yapan bir partidir. İYİ Parti’nin tek derdi Türkiye’nin selametidir, Türk milletinin huzurudur, refahıdır ve iyi yönetilmesidir. Önceliği Türk devleti ve Türk milletidir. Mukaddesatına saygılıdır, milliyetçidir, Atatürkçüdür” dedi.
“Gençler gelecekten umudunu kaybetmiş durumda”
Genel Başkan Yardımcısı Ofluoğlu, “Bugün Türkiye’nin her yerinde problem aynı; ekonomi ve geçim sıkıntısı. Türkiye’de yaklaşık 6,5 milyon genç ne okuyor ne de iş arıyor. ‘Ev genci’ diye bir kavram ortaya çıktı. Gençler gelecekten umudunu kaybetmiş durumda. Mülakatlarda elenen gençler, düşük maaşla geçinmeye çalışan emekliler, ürettiğini satamayan çiftçiler var. Çiftçi emeğinin karşılığını alın teri kurumadan alabilmelidir. Çiftçilik ve hayvancılık Türkiye’nin kalkınması için en önemli alanlardan biridir. Gümüşhane’de de çiftçilik ve hayvancılık önemli bir yere sahip. Biz Gümüşhane’de tarımı ve hayvancılığı teknolojik olarak geliştirecek, istihdam oluşturacak ve gençlerin şehirde kalmasını sağlayacak politikalar üreteceğiz. Hedefimiz Anadolu’yu yeniden kalkındırmak, üretimin Türkiye’yi beslediği günleri yeniden inşa etmektir. Burada liyakati ve hukukun üstünlüğünü esas alacağız. Dış politika da çok önemli. AK Parti iktidarı yıllardır izlediği politikalar nedeniyle Türkiye’yi dışa bağımlı hale getirdi. Milli çıkarları önceleyen bağımsız bir dış politika ortaya koyamadılar. Türkiye’yi yolsuzluk ve verimsizlikle bu hale getirdiler” diye konuştu.
“Bu ülke kimsenin babasının çiftliği değildir”
Ofluoğlu, “Bu ülke kimsenin babasının çiftliği değildir. Bu ülke bizden çocuklarımıza emanettir. Sandığa atılan her oyun bir sorumluluğu vardır. ‘Çalıyorlar ama çalışıyorlar’ anlayışı bizim inancımıza da sığmaz. Biz her zaman Türk milletinin menfaatlerini savunuruz. Terörle mücadelede taviz verilmesini kabul etmiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Terör örgütleriyle ilgili yürütülen süreçleri doğru bulmuyoruz. Biz bu ülkenin birliğini ve bütünlüğünü savunuyoruz. Kürdüyle, Türküyle bu millet birdir. Terör örgütleriyle milletimizi birbirine karıştırmamak gerekir. Şehitlerimizin emanetine sahip çıkmak zorundayız. İYİ Parti olarak ülkeyi yolsuzlukla bu hale getirenlerden hukuk önünde hesap sorulmasını istiyoruz. Bizim tek derdimiz memlekettir. Gücümüzü Allah’a olan inancımızdan ve Türk milletine olan sevgimizden alıyoruz. Gençler başta olmak üzere herkesi mücadele etmeye davet ediyoruz. Bu mücadele fikir mücadelesidir. Vatandaşlara ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıları, gençlerin yaşadığı sorunları ve çözüm önerilerimizi anlatacağız. Tarım politikalarımızı, çiftçiye verilecek destekleri, hayvancılığı geliştirecek projelerimizi anlatacağız. Aç yaşayabiliriz ama vatansız yaşayamayız. Biz Gümüşhane’nin gençliğine, emeklisine ve çiftçisine umut olacağız. Kapı kapı dolaşacağız, vatandaşın derdini dinleyeceğiz. Bugün insanlar ‘AK Parti’ye vermeyeyim de kime vereyim?’ diye soruyor. Ancak 25 yıldır çözülemeyen sorunların bundan sonra da çözülemeyeceğini görüyoruz. Gençler liyakatle iş bulamıyor. Cumhuriyetin kuruluş dönemine bakın. Mustafa Kemal Atatürk büyük zorluklar içerisinde bir milleti ayağa kaldırdı. Biz de aynı inançla mücadele ediyoruz. Gümüşhane’nin milliyetçi, muhafazakar ve vatansever insanlarının bu mücadelede önemli bir rol üstleneceğine inanıyorum. Bu düşüncelerle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” ifadelerini kullandı.