Ara
Gümüşhane
Parçalı az bulutlu
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,1470 %0,28
48,6250 %0,49
5.419,69 % 0,57
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane 14 Mart Tıp Bayramı mesajları

14 Mart Tıp Bayramı mesajları

Gümüşhane'de 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

1351
Gösterim
3 Dakika
Okunma Süresi

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

“Doktorlarımız başta olmak üzere bütün Tıp camiasının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyorum.

Sağlık noktasında dünyanın giderek daha karmaşık bir hal aldığı günümüzde canları pahasına insanımıza hizmet eden doktorlarımızı ve sağlık çalışanlarımızı kutluyorum.

Pandemi dönemlerinde de gördük ve yaşadık ki; bir hastanın yanına aile fertleri bile gitmekten korkarken, gece gündüz demeden en bulaşıcı hastalık taşıyan haslarımızla bile fedakârca birebir ilgilenen ve bu yolda vefat ederek görev şehidi olan doktorlarımızın da içinde olduğu bir mesleğin mensuplarını her zaman tebrik, saygı ve dua ile anmak mecburiyetindeyiz.

Hayatın tadı sağlıkla geliyor. Verdikleri hizmetlerle insanımızın hayatına tat ve mutluluk katan doktorlarımızın kıymetini Türk Milleti olarak bizler çok iyi biliyoruz. 

Bu vesile ile şunu da ifade edeyim ki; başta doktorlarımız olmak üzere Tıp camiamızın bütün fertlerine Gümüşhanemizde saygı ve sevgi en üst noktadadır. Gümüşhane Belediyesi olarak bugüne kadar sağlık camiasının her türlü ihtiyacına yardımcı olduk. İnşallah bundan sonra da yardım ve desteklerimiz her zaman devam edecektir. 

Bu duygu ve düşüncelerle hayatlarını hayat kurtarmaya adamış, büyük bir fedakarlıkla çalışan, kutsal ve onurlu bir mesleği yerine getiren doktorlarımızın ve tüm Tıp camiası çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı tekrar kutluyor, saygılarımı sunuyorum.” 

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ DR. NECİP YEMENİCİ
 

Gümüşhane İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayarak sağlık camiasında görev yapan hekim ve sağlık personelinin Tıp Bayramını tebrik etti.
 
Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici mesajında, doktorluk başta olmak üzere sağlıkla ilgili meslek kollarının sıradan bir meslek olmadığını belirterek insanlarla birebir iletişimde bulunulan, oldukça önemli bir vazife olduğunun altını çizdi.
 
Dr. Yemenici’nin mesajı şöyle;
 
“14 Mart Tıp Bayramı ülkemizde, biz sağlık çalışanlarının birlik ve beraberliklerini gösterme adına kutladıkları önemli ve güzel bir gündür.
 
II. Mahmud zamanında kabul edilen bu günün, İstiklâl Harbi zamanında ayrı bir önemi vardır. Bilinen ilk kutlama,  14 Mart 1919’da işgal altındaki İstanbul'da gerçekleşmiş; o gün, tıbbiye 3. sınıf öğrencisi Hikmet Boran'ın önderliğinde, tıp okulu öğrencileri işgali protesto için toplanmış ve onlara devrin ünlü doktorları da destek vermişti. Böylece tıp bayramı, tıp mesleği mensuplarının yurt savunma hareketi olarak başlamıştır.
 
İnsanlara her durumda yardım etmenin, zorlu koşullarda bile onurlu mücadelenin özünü temsil eden bu olay bizler için gurur verici olmakla beraber aynı zamanda da bugünümüze güzel bir örnek teşkil etmektedir.
 
Bugün de hekim ve sağlık çalışanlarımız, mesleklerinin onurunu koruyarak yine insanlara yardım etmenin, onların derdine çâre aramanın gayesi içindeler.
 
Bu açıdan, gerek meslekî zorluklara gerekse dışarıdan gelen olumsuzluklara rağmen hayat kurtarmak ve yara sarmak için koşuşturan hekimlerimizin, hemşirelerimizin, hastabakıcılarımızın, 112 görevlilerimizin kısaca bütün sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramlarını tebrik ediyor, çalışmalarında üstün başarılar temenni ediyorum.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *