Gümüşhane
Parçalı az bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,4899 %0.22
56,3586 %-0.25
6.898,85 %-0.74
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane 15 Temmuz Şehitleri Gümüşhane’de 253 Hatimle Anıldı

15 Temmuz Şehitleri Gümüşhane’de 253 Hatimle Anıldı

15 Temmuz Derneği tarafından her ay farklı bir şehirde düzenlenen 253 Hatim Programı’nın 63’üncüsü Gümüşhane’de gerçekleştirildi. Kemaliye Camii’ndeki programda şehitler dualarla anılırken 15 Temmuz gazileri yaşadıklarını anlattı.

166
Gösterim
3 Dakika
Okunma Süresi
15 Temmuz Şehitleri Gümüşhane’de 253 Hatimle Anıldı

15 Temmuz Derneği tarafından darbe girişiminde şehit olan vatandaşların anısını yaşatmak amacıyla her ay farklı bir şehirde gerçekleştirilen 253 Hatim Programı’nın 63’üncüsü Gümüşhane’de düzenlendi.

Gümüşhane Merkez Kemaliye Camii’nde gerçekleştirilen programda cuma namazının ardından okunan hatimlerin duası yapıldı.

Programa Vali Vekili Hasan Hüseyin Alpaslan, 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç, AK Parti Gümüşhane 26 ve 27. Dönem Milletvekili Hacı Osman Akgül, 15 Temmuz gazileri ve vatandaşlar katıldı.

Programın ardından yapılan açıklamalarda 15 Temmuz gecesi yaşananlar, şehitlerin hatırasının korunması ve millî birlik bilincinin gelecek kuşaklara aktarılması üzerinde duruldu.

“15 Temmuz yaşandı ve geçti denilecek bir hadise değil”

15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç, program öncesinde Gümüşhane Valiliğiyle görüşerek şehitler ve gaziler adına hatim okunmasını talep ettiklerini söyledi.
Hatimlerin duası için Kemaliye Camii’nin uygun görüldüğünü belirten Turunç, İstanbul’dan gelen dernek yöneticileri ve gazilerle birlikte programa katıldıklarını ifade etti.

Turunç, şehitlerin ve gazilerin unutulmaması gerektiğini vurgulayarak şunları kaydetti: “Bu, yaşandı ve geçti diye pas geçilecek bir hadise değildir. Geçmişte vatanı korumak adına şehit olanları ve 15 Temmuz’da vatanı, devleti, milleti korumak için canlarını verenleri unutturmamak amacıyla il il, ülke ülke dolaşıyoruz. Bir taraftan hainleri, diğer taraftan kahramanları anlatıyoruz.”

Turunç, programın düzenlenmesine katkı sağlayan kurum yöneticilerine, cami cemaatine ve Gümüşhane halkına teşekkür etti.

Yaşar Parlak: “İnsanların gözünde hâlâ 15 Temmuz ruhu var”

Gümüşhaneli 15 Temmuz Gazisi Yaşar Parlak da memleketinde düzenlenen programda bulunmaktan gurur duyduğunu söyledi.

Gümüşhane’de görüştükleri insanların 15 Temmuz konusundaki hassasiyetlerini koruduğunu belirten Parlak, “Kimin yanına gittiysek herkesin gözünde hâlâ 15 Temmuz ruhunun bulunduğunu gördüm. Kahraman insanların şehrinin bir ferdi olmaktan gurur ve onur duyuyorum.” dedi.

“Herhâlde buradan dönüş yok, çocuklar sana emanet”

Gümüşhaneli 15 Temmuz Gazisi Yusuf Pezük ise darbe girişimi gecesi Boğaziçi Köprüsü’ne giderken Hacı Osman Akgül’e gönderdiği mesajı anlattı.

Pezük, o anı hâlâ duygulanarak hatırladığını belirterek şunları söyledi: “Boğaz Köprüsü’ne giderken Osman Ağabey’e bir mesaj göndermiştim. ‘Osman Ağabey, biz Boğaz’a gidiyoruz. Herhâlde oradan dönüş yok, çoluk çocuk sana emanet.’ demiştim. Bu memleketin bir çocuğu olmaktan son derece gurur duyuyorum.”

Ahmet Alkılıç’tan Gümüşhane halkına teşekkür

İstanbul’da yaşayan 15 Temmuz Gazisi Ahmet Alkılıç da bütün şehitlere Allah’tan rahmet, gazilere şifa diledi.

Gümüşhane’de gördükleri ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Alkılıç, “Vatan ve bayrak sevgisi taşıyan bir halkla bir arada bulunmaktan gurur duyuyorum. Bizleri çok güzel ağırlayan Gümüşhane halkına, gazilerimize ve şehit ailelerimize teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Akgül: “15 Temmuz ruhu sürekli yaşatılmalı”

AK Parti Gümüşhane 26 ve 27. dönem Milletvekili Hacı Osman Akgül ise konuşmasında 15 Temmuz'un küresel güçlerin işgal planlarının bir parçası olduğunu vurguladı. Vatandaşların her zaman uyanık kalması gerektiğini belirten Akgül, "Gümüşhane’nin 6 şehidi var. Gümüşhaneliler bu ülkenin emniyet sübabıdır. Hangi ortama giderseniz gidin Gümüşhane'nin vatana, millete, bayrağa, Kur'an'a ve İslam'a aşık olduğu dile getirilir" değerlendirmesinde bulundu.

Program, şehitler için yapılan duaların ve katılımcılara gerçekleştirilen ikramın ardından sona erdi.

15 Temmuz Şehitleri Gümüşhane’de 253 Hatimle Anıldı 1
1 / 10
15 Temmuz Şehitleri Gümüşhane’de 253 Hatimle Anıldı 2
2 / 10
15 Temmuz Şehitleri Gümüşhane’de 253 Hatimle Anıldı 3
3 / 10
15 Temmuz Şehitleri Gümüşhane’de 253 Hatimle Anıldı 4
4 / 10
15 Temmuz Şehitleri Gümüşhane’de 253 Hatimle Anıldı 5
5 / 10
15 Temmuz Şehitleri Gümüşhane’de 253 Hatimle Anıldı 6
6 / 10
15 Temmuz Şehitleri Gümüşhane’de 253 Hatimle Anıldı 7
7 / 10
15 Temmuz Şehitleri Gümüşhane’de 253 Hatimle Anıldı 8
8 / 10
15 Temmuz Şehitleri Gümüşhane’de 253 Hatimle Anıldı 9
9 / 10
15 Temmuz Şehitleri Gümüşhane’de 253 Hatimle Anıldı 10
10 / 10
Son Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız