Ara
Gümüşhane
Kapalı
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5354 %0.07
49,5729 %-0.06
5.746,23 % -0,12
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane AK Parti'den kadına yönelik şiddete karşı basın açıklaması

AK Parti'den kadına yönelik şiddete karşı basın açıklaması

AK Parti Gümüşhane İl Başkanlığı 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında basın açıklaması gerçekleştirdi.

247
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi

81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen açıklama Gümüşhane’de AK Parti İl Başkanlığı binasında yapıldı.

Basın açıklamasına AK Parti Gümüşhane Merkez İlçe Başkanı Halil İbrahim Karahanoğlu, AK Parti Gümüşhane Kadın Kolları Başkanı Duygu Sena Şeker ile partililer katıldı.

Açıklamada, kadına yönelik şiddetin insanlık suçu olduğu vurgulanırken, mücadelenin yalnızca bir güne sığdırılamayacağı, devlet politikası olarak sürdürüldüğü ifade edildi.

Basın açıklamasını okuyan AK Parti Kadın Kolları Başkanı Duygu Sena Şeker, “Kadına yönelik şiddet; tüm dünyanın ortak meselesidir. Bir nedenle uygulanacak istenirse bir mücadeledir. Bu çerçevede özellikle şunun altını çizmek isterim; Doğu Türkistan ve Ukrayna başta olmak üzere kadın ve çocuklara yönelik her türlü saldırıyı lanetliyor; dünya neresinde olursa olsun kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddete karşı uluslararası toplumu acilen harekete geçmeye çağırıyoruz. Bütün bu mücadele aynı zamanda bir zihniyet mücadelesidir. Kadın ve erkeğin her alanda birbirini tamamladığı bilinciyle buradan erkeklere de sesleniyoruz. Evinizde, iş yerinizde, sokakta, sosyal medyada… Kadına yönelik sözlü, psikolojik, ekonomik, dijital ve fiziksel şiddete karşı ses çıkarın. Susan değil, “dur” diyen olun. Bu mücadelede en büyük pay şüphesiz AK erkeklerindir. AK Kadın Kolları olarak; inancımızın ve medeniyetimizin kadına yönelik şiddeti yasakladığını, reddettiğini biliyor, eşik ve net bir şekilde reddediyoruz” dedi.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *