Ara
Gümüşhane
Açık
2°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,3569 %0,32
49,1086 %0,53
5.459,18 % -0,67

Akçay destek istedi

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (GTSO) İsmail Akçay, TOBB Karadeniz bölge toplantısında şehrin ve sektörün taleplerini ileterek destek istedi.

445
Gösterim
3 Dakika
Okunma Süresi

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığında TOBB İkiz kulelerde gerçekleştirilen Karadeniz Bölge Toplantısına katılan GTSO Başkanı İsmail Akçay, toplantıda taleplerini dile getirerek, bu taleplerinin çözüme kavuşması amacıyla destek istedi.

Karadeniz Bölgesi oda borsa başkanlarının katılımı ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda söz alan Akçay, taleplerini dile getirerek bu taleplerinin çözüme kavuşması için TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan daha fazla destek isterken, hazırladığı ön fizibilite raporlarını ve proje çıktılarını da kendisine sundu.

‘ŞEHRİMİZE GÖSTERMİŞ OLDUĞUNUZ YAKIN İLGİ İÇİN SİZLERE TEŞEKKÜR EDİYORUZ’

Toplantıda dile getirdiği taleplerinin Gümüşhane için çok önemli olduğunu ifade eden GTSO Başkanı İsmail Akçay, “Sizlerin liderliğinde bulunduğumuz bölgelerin ve ülkemizin kalkınması için büyük bir özveri ve gayret içerisinde bıkmadan yorulmadan çalışıyoruz. 16 Ağustos 2023 tarihinde sizlerin ev sahipliğinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz ve ilgili bakanlarımızın katılımı ile Birliğimiz bünyesinde gerçekleştirilen TOBB Ekonomi Şurasında da şehrimiz adına söz alıp, bu taleplerimizi dile getirmiş ve taleplerimizin yer aldığı dosyayı da Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz’a takdim etme imkanını bizlere sunmuştunuz. Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası olarak şehrimizin ve ülkemizin kalkınması için önemli gördüğümüz tüm fikirlerimizin arkasında her zaman sizlerin en üst düzey desteğini gördük ve göremeye de devam ediyoruz. Sizlere ön proje çalışmalarını ve fizibilite raporlarını sunduğum bu taleplerimizin de takibi ve çözüme kavuşması hususunda gereken tüm çabayı gösterdiğinizi biliyorum. Göstermiş olduğunuz yakın ilgi için şehrimiz adına sizlere teşekkür ediyor, toplantımızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Başkan Akçay’ın TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’ndan destek istediği konular şu şekilde:

1- Cumhuriyet Öncesi üç milletin (Türkler, Rumlar ve Ermeniler) üç farklı medeniyetin bir arada yaşadığı kültür ve hoşgörü merkezi eski tarihi Gümüşhane Yerleşkesindeki kaderine terk edilen hamamlar, okullar ve ibadethaneler onarılarak turizme kazandırılmalıdır. Şehrimiz ve ülkemiz için çok önemli olduğunu düşündüğümüz bu önemli proje yatırım programına alınmalı ve restorasyon için yeteri kaynak aktarılması,
2-Odamız tarafından fizibilite raporları hazırlanmış,  projelendirilmiş, (Trabzon-Gümüşhane-Erzurum) yolu üzerinde Gümüşhane Yöresel Ürünler İpekyolu Turizm Ticaret Merkezinin yapımı için Gümüşhane Merkez İkisu köyü 125 Ada 1 parsel(Karayolları Uhdesindeki alan) ile bitişiğindeki tapulama harici A Parselin(25 yıldır atıl vaziyette duran alanın) tahsisinin alınması,
3- Karayolları uhdesinde olan ve atıl durumdaki Gümüşhane Mescitli köyü sınırlarındaki 179/A Parselin şehrimize bir Modern Küçük Sanayi Sitesi kurulması için tahsisi,
4- Maden firmaları tarafından ruhsata bağlanıp üç yıl içinde işletilmeyen maden sahalarının ruhsatları iptal edilerek yeniden rekabete açılmalıdır veya bu maden sahaları ilimizdeki mevcut çalışan ancak rezerv bulamadığı için kapanma aşamasındaki işletmelere devredilmesi,
5-TÜİK verilerine göre milli hasıladan en az pay alan 5. İl olan Gümüşhane’nin 6. Teşvik Uygulama Bölgesine alınması,

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *