Ara
Gümüşhane
Hafif kar yağışlı
-5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,9259 %0.13
50,6303 %-0.18
6.250,52 % 1,29
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Aktaş'tan 23 Nisan Mesajı

Aktaş'tan 23 Nisan Mesajı

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

338
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi
Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Aktaş, mesajında, 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla milli iradenin kabul edildiğini ve Cumhuriyet’in temellerinin atıldığını ifade etti.

Aktaş, şunları söyledi: “23 Nisan 1920 tarihi; ateşle çevrili bir ortamda ve milletimizin varlığına hemen her cihetten kefen biçilen zor bir dönemde Türk Milleti’nin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve bununla beraber egemenliğin asıl sahibi olan millete iade edilmesinin tarihidir. 23 Nisan 1920; hakkın asıl sahibine iade edilmesi ve hakkın tecellisinin ispatıdır. Bu yüzden bu tarih bizler için ayrı bir önem arz etmektedir. Bu tarihle halkın iradesinin her şeyin üzerinde olduğu, milletimizin geleceğini ancak yine kendisinin tayin edeceği vurgulanmıştır. Ayrıca Gazi Mustafa Kemal bu önemli günü çocuklara armağan ederek; çocuklarımızın kendilerine olan inanç ve güvenlerini arttırmıştır. Bugünün çocuklara armağan edilmesi geleceğimizin teminatı olan çocukların ülkemizin geleceği için ne derece önemli olduğunu bizlere hatırlatırken çocuklarımızın da ne kadar değerli olduklarının apayrı bir ispatıdır. Bu itibarla yarının büyüklerinin, vatan ve millet sevgisi doğrultusunda iyi yetişmeleri, sorumlu ve duyarlı birer vatandaş olabilmeleri için gereken tüm çabanın gösterilmesi milli bir görev olarak değerlendirilmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm milletimizin ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın bu anlamlı ve önemli bayramını kutluyor, geleceğin müreffeh Türkiye’sine katkıda bulunacakları inancıyla üstün başarılar diliyorum.”
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *