Ara
Gümüşhane
Az bulutlu
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,5290 %0.12
45,4995 %0.11
4.308,46 % 0,17
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Bağımlılıkla ilgili ilk toplantı YEDAM’da

Bağımlılıkla ilgili ilk toplantı YEDAM’da

Gümüşhane’de Sağlık Bakanlığı’nın talimatı üzerinde her ay yapılacak olan Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Vaka Değerlendirme Toplantılarının ilki YEDAM’da gerçekleştirildi.

325
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi

Sağlık Bakanlığı, 81 ilde bağımlı olan kişilerin tedavi, rehabilitasyon ve sosyal uyum süreçlerinin daha kapsamlı değerlendirilmesi adına her ay Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Vaka Değerlendirme Toplantıları yapılmasını istedi.

Talimat doğrultusunda Gümüşhane’de ilk toplantı Yeşilay Danışmanlık Merkezinde (YEDAM) yapılırken toplantıda Gümüşhane’de bağımlılığı önlemeye yönelik kurumlar arasında işbirliğinin artırılması adına neler yapılacağı tartışıldı, tedavi ve sosyal uyum aşamalarında kişilerin başvurabilecekleri kurumların tanınırlığının artırılması için yapılabilecek projeler hakkında görüşüldü.

Gümüşhane’de bağımlıların tedavi hizmetleri için Gümüşhane Devlet Hastanesi, Danışmanlık hizmetleri için YEDAM ve Gümüşhane Toplum Sağlığı Merkezi olarak belirlenirken danışmanlık hizmetleri uzman personeller tarafından ücretsiz olarak veriliyor.

Toplantıların koordinasyonunu sağlayan İl Sağlık Müdürlüğü psikoloğu Kübra Aydın, vücuda girdiğinde davranışsal, ruhsal ve beden üzerinde değişikliklere neden olan, bağımlılık yapabilen kimyasal maddelere bağımlılık yapıcı maddeler dendiğini belirterek, “Toplumda bağımlılık yapıcı maddelerin kullanılmasını ve yayılmasını önleme çalışmaları, bu maddelerin yarattığı bireysel ve toplumsal sorunları en aza indirmek ve toplumda sağlıklı davranışların gelişmesini sağlamak amacıyla yapılmaktadır. Bu toplantıların amacı illerde bağımlı olan kişilerin tedavi, tedavi sonrası sosyal uyum süreçlerinin kurumlar arası işbirliği ile etkin ve hızlı bir şekilde yürütülebilmesi için çalışmalar yapılmasıdır” dedi.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *