Ara
Gümüşhane
Kapalı
-1°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5320 %0.06
49,6229 %0.05
5.774,35 % 0,37
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Bir Gümüşhanelinin dünya düzenine dair isyan kitabı: Gerçek Maske

Bir Gümüşhanelinin dünya düzenine dair isyan kitabı: Gerçek Maske

Gümüşhaneli yazar Uğur Çelik, 10. kitabı “Gerçek Maske” adlı romanıyla okuyucularının karşısına çıktı. Daha önce kaleme aldığı eserlerle hem tarihe hem aşka hem de insan ruhuna dair derin izler bırakan Çelik, bu kez küresel düzene sert bir eleştiri getiriyor.

478
Gösterim
3 Dakika
Okunma Süresi

Çelik, yeni kitabının tanıtımı kapsamında yaptığı açıklamada, “Gerçek Maske”nin sadece bir roman değil, aynı zamanda iç dünyasında yıllardır biriken huzursuzlukların dışavurumu olduğunu belirtti. Kitabın, adeta bir isyan çığlığı niteliği taşıdığını vurgulayan Çelik, dünyaya dair sorular sormaktan kaçınılmaması gerektiğine dikkat çekti.

Çelik, "Gerçek Maske"nin bir önceki romanı "Esir"in devamı niteliğinde olsa da, günümüz dünyasının sorunlarına değinen bağımsız bir eser olduğunu vurguladı.

Etrafımızda insanları yozlaştıran, adaleti saptıran ve vicdanları körelten pek çok "maske" gördüğümüzü belirten Çelik, bu maskelerin arasında kendinden farklı inananı dışlayan dini liderleri, halkların gelişimini engelleyip kendi çıkarlarını düşünen iş adamlarını, silah tüccarlarını ve koltuk sevdalısı siyasileri saydı. Bu maskeler altında ezilen bir dünya olduğunu ifade eden yazar, romanıyla bu maskeleri indirmeyi ve gerçekleri tüm çıplaklığıyla ortaya koymayı amaçladığını söyledi. Romanın ana karakterinin, Türkiye'den Rusya'ya ve Amerika'ya uzanan bir mücadele içinde daha adil ve yaşanabilir bir dünya kurma idealinin peşinden gittiğini aktardı.

Daha önce "Parola Muin" ve "Nizam İsyan ve Aşk" gibi tarihi romanlarla geçmişin izini sürdüğünü, bu eserlerle bölünmüş toplumun doğru tarih bakış açısıyla birleşebileceğini göstermeye çalıştığını hatırlatan Çelik, "Elif - Mim - Vav" serisiyle ve "Seviyorsan Bunu Bana Kanıtla" romanıyla da aşkın derinliklerine indiğini belirtti. Aşkın ve sevginin hayata tutunmada önemli bir rol oynadığını vurgulayan yazar, "Takıldım Kaldım İşte" ve "Senden Güzel Şiir Olurmuş" adlı şiir kitaplarıyla da ruhundan dökülenleri paylaştığını ifade etti. Yazmanın kendisi için bir nefes almak, içgüdüsel bir eylem olduğunu, özellikle okuma oranlarının düşük olduğu bir ülkede yazmanın "delilik" sayılabileceğini de sözlerine ekledi.

Kökleri Gümüşhane’ye uzanan ancak İstanbul’da doğup büyüyen Çelik, Gümüşhaneli kimliğini daima bir onur vesilesi olarak gördüğünü dile getirdi. Gümüşhane kültürünün eserlerine yansıdığını söyleyen yazar, bu bağlamda “Gerçek Maske”nin yalnızca edebi çevrelerde değil, memleketinin kültürel hayatında da yankı bulmasını arzuladığını ifade etti.

Uğur Çelik, son olarak okuyucularından kitabını sadece okumalarını değil, aynı zamanda sorgulamalarını ve düşünmelerini de istedi.  

Uğur Çelik Kimdir?

Aslen Gümüşhaneli olan yazar İstanbul’da doğdu. İlköğretim ve  lise öğrenimini bu şehirde tamamladı. 2013’te Kocaeli Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun olmuştur. Üniversite yıllarında tiyatro eğitimi de alan yazar 2016’da Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalından “Merkez Ülke Türkiye Stratejisinin Türk Dış Politikasının Analizi (2002-2010)” adlı tez ile mezun olmuştur. 2018 yılında ise Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümünden mezun olmuştur. Ayrıca İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Uluslararası İlişkiler alanında yazmış olduğu “Amerikan Jeopolitik Teorileri ile Dış Politikası Arasındaki Uyumun Analizi” adlı tez ile 2021 yılında doktor unvanını elde etmiştir. Halen çeşitli dergiler için makale ve yazılar kaleme almaya devam etmekte ve seminerler vermektedir.

Haber: Burak Buğra Üzüm

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *