Ara
Gümüşhane
Kapalı
-1°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5359 %0.07
49,6539 %0.06
5.778,15 % 0,44
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Canlı: Gümüşhane’de 400 Milyon TL’lik Yatırım Hamlesi Başladı

Canlı: Gümüşhane’de 400 Milyon TL’lik Yatırım Hamlesi Başladı

MÜSİAD Gümüşhane Başkanı Cihan Canlı, Gümüşhane'de 400 milyon TL yatırım hedefiyle hareket eden 20'den fazla firmanın çalışmalarını duyurarak "Birlik olursak büyürüz, büyürsek güçleniriz, güçlenirsek Gümüşhane kazanır" dedi.

901
Gösterim
3 Dakika
Okunma Süresi

MÜSİAD Gümüşhane Başkanı Cihan Canlı, Gümüşhane’nin uzun yıllardır özlemini çektiği büyük kalkınma hamlesine sonunda kavuştuğunu belirterek, kentte Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Kırsal Kalkınma Destek Programları ve öz sermayelerini kullanan girişimciler çok önemli adımlar attığını söyledi.

Yaptığı açıklamada bugün 20’den fazla firmanın toplamda 400 milyon TL’yi aşkın yatırım için kolları sıvadığını kaydeden Canlı, bu yatırımların yaklaşık 250 milyon TL’sinin devletin verdiği desteklerle hayata geçtiğini söyledi.

Devletin desteğinin boşa gitmediğini, tam tersine şehre, üretime, istihdama ve kalkınmaya dönüştüğünü kaydeden Canlı, “TKDK desteğiyle hayata geçecek yaklaşık 90 milyon TL’lik yatırım, 61 milyon TL’nin üzerinde hibe ile destekleniyor. Bu yatırımlarla kırsal bölgelerimizde yeni tesisler kurulacak, modern tarım ve turizm adımları atılacak.
Destek alan 7 firmamızdan 4’ü kırsal turizm, 1’i katma değerli ürün üretimi, 1’i makine parkı yatırımı ve 1’i bitkisel üretim alanında şehrimize katkı sağlayacak” dedi.

Kırsal Kalkınma Destek Programı kapsamında ise 11 firmanın toplamda 325 milyon TL’lik yatırım için yola çıktığını ifade eden Canlı, “Bu yatırımların yarısı yine devlet desteğiyle gerçekleşiyor. Gıda, mobilya, tarım, hayvancılık, reklam-baskı-matbaa, dondurulmuş gıda (patates cipsi) üretimi, konsantre meyve suyu üretimi ve şehrimizin simgesi pestil ve köme üretimi gibi farklı alanlarda yeni yatırımlar geliyor” diye konuştu.

Gümüşhane’de öz kaynaklarını kullanarak Organize Sanayi Bölgesinde yatırım yapan 2 firmanın da toplamda 40 milyon TL’lik yatırıma imza attıklarını dile getiren Canlı, “Bu iki firmamız ahşap kapı üretimi ve orman ürünleri imalatı sektöründe faaliyet gösterecekler. Yine Kelkit ve Şiran ilçelerimizde yeni fabrikaların temelleri atıldı. İlçelerimize yatırım yapacak girişimcilerimizi de yürekten kutluyoruz. Tüm bu yatırımlar sonucunda şehrimiz istihdamında büyük artışlar yaşanacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.


Her bir fabrikanın her bir makinenin her bir tesisin Gümüşhane’nin geleceğine dikilen bir umut ağacı olduğunun altını çizen Canlı, “Bu yatırımlar sayesinde hem üretim gücümüz artacak hem de geleneksel ürünlerimiz modern tesislerde daha geniş pazarlara ulaşacak. Bu süreçte en büyük gururumuz, bu şehre gönül veren cesur girişimcilerimizin yanında olmaktır. Ekonomik şartlar ne kadar zor olursa olsun, memleketine yatırım yapan her bir girişimcimizle gurur duyuyoruz. Onların cesareti, inancı ve memleket sevgisi hepimize örnek olmalı. Bizlere de cesaret gösteren girişimcilerimize destek vermek düşer. Şehrimizde yaşanan bu güzel gelişmeleri konuşmak istiyoruz. Olumsuzlukları konuşarak çok vakit kaybettik artık geleceğe umutla bakmak, bunun için gayret edenlerin önünü açmak en önemli gayemiz olmalıdır” dedi.

MÜSİAD Gümüşhane Şubesi olarak “Bu şehir, yüreğini ortaya koyan insanların emeğiyle yükselecek. Biz her zaman yatırımcımızın yanında olmaya, onlarla birlikte yürümeye devam edeceğiz” dediklerini ifade eden Canlı, şunları söyledi: “Çünkü biliyoruz ki: Birlik olursak büyürüz, büyürsek güçleniriz, güçlenirsek Gümüşhane kazanır!”
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *