Gümüşhane
Kapalı
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,4428 %-0.01
51,3424 %0.69
6.672,79 % 3,48
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Çöp Konteynırına Moloz Atan Yandı! Başkan Başer Duyurdu: "Asla Taviz Yok"

Çöp Konteynırına Moloz Atan Yandı! Başkan Başer Duyurdu: "Asla Taviz Yok"

Gümüşhane Belediyesi, şehir genelinde çevre kirliliğine yol açan ve çöp toplama araçlarının teknik sistemlerine ciddi zararlar veren inşaat ve tadilat atıklarına karşı geniş kapsamlı bir denetim süreci başlattı. Zabıta ve Temizlik İşleri müdürlüklerinin koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda, kurallara uymayanlara Kabahatler Kanunu uyarınca ağır cezalar uygulanacak.

836
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi
Çöp Konteynırına Moloz Atan Yandı! Başkan Başer Duyurdu: "Asla Taviz Yok"

Gümüşhane Belediyesi, geçtiğimiz hafta kaçak moloz dökümlerine yönelik denetimlerin ardından, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü koordinasyonuyla çöp konteynerlerinin içine ve çevresine bırakılan inşaat ve tadilat atıkları için ayrı bir denetim süreci başlattı.

Gümüşhane Belediyesi, çevre kirliliği ve temizlik hizmetlerinde aksamalara yol açan inşaat ve tadilat atıklarıyla mücadele kapsamında denetimlerini genişletti.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz hafta şehir genelinde artan izinsiz moloz ve hafriyat dökümlerine karşı sahaya inerek, boş araziler ve ormanlık alanlara gelişi güzel bırakılan atıkların önüne geçmek için çalışma yürütmüştü.

Denetimlerin ardından, çöp konteynerlerinin içine ve çevresine bırakılan inşaat atıkları için Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü koordinasyonunda ayrı bir uygulama başlatıldı.

Yetkililer, konteynerlerin içine ve çevresine atılan moloz ve tadilat artıklarının hem çevreyi kirlettiğini hem de temizlik hizmetlerini aksattığını belirtti.

Bu atıkların çöp toplama araçlarının vakum sistemlerine zarar verdiği, araçlarda arızalara yol açtığı ve dolayısıyla temizlik hizmetlerinde aksamalara neden olduğu ifade edildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, kurallara aykırı davranan kişi ve işletmelere cezai işlem uygulanacağı duyuruldu.

Açıklamada, mevzuata göre inşaat atıklarının belirlenen alanlar dışında bırakılmasının yasak olduğu, Kabahatler Kanunu Madde 41/4 uyarınca idari para cezası uygulanacağı ve Kabahatler Kanunu Madde 32 kapsamında kamu düzenine aykırı davranışların ayrıca cezalandırılacağı ifade edildi. Ayrıca, vatandaşların inşaat ve tadilat sonrası oluşan atıkları belediyenin belirlediği alanlara bırakmaları veya Beyaz Masa 153 hattı üzerinden destek talep etmeleri gerektiği hatırlatıldı.

Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz hafta kaçak moloz ve hafriyat dökümlerine yönelik denetimlerimizi başlattık. Şimdi ise Temizlik İşleri Müdürlüğümüz ve Zabıta Müdürlüğümüz koordinasyonuyla çöp konteynerlerinin içine ve çevresine bırakılan inşaat ve tadilat atıklarıyla ilgili ayrı bir denetim sürecini devreye aldık. Konteynerlerin içine ve çevresine bırakılan bu atıklar hem çevreyi kirletiyor hem de temizlik hizmetlerimizi aksatıyor, araçlarımıza zarar veriyor. Kurallara uymayan kişi ve işletmelere gerekli cezai işlemleri uygulayacağız. Bu konuda kararlıyız ve asla taviz vermeyeceğiz. Vatandaşlarımızdan beklentimiz, bu atıkları gelişi güzel bırakmak yerine belediyemizle iletişime geçerek uygun şekilde bertaraf etmeleridir” ifadelerini kullandı.
 

Son Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız