Ara
Gümüşhane
Kapalı
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,6049 %0.07
49,5926 %0
5.744,33 % -0,03
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Daltaban: Kelkit veznesi açılsın artık

Daltaban: Kelkit veznesi açılsın artık

Kelkit Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Servet Daltaban, Kelkit Maliyesinde uzun yıllarıdır yaşanan personel sıkıntısına değinerek “Kelkit veznesi açılsın artık” dedi.

570
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi

Kelkit Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Servet Daltaban, Kelkit Maliyesinde uzun yıllarıdır yaşanan personel sıkıntısına değinerek “Kelkit veznesi açılsın artık” dedi.

Yaptığı açıklamada Kelkit Maliyesi’nin yıllardır personel sıkıntısı yaşadığını kaydeden Daltaban, “Esasen bizleri birinci derecede ilgilendiren Maliye Veznesi’nin kapalı olmasıdır. Yılları deviren ve kronikleşmiş bir sorun halini alan bu durum, başta vergi mükellefi olan tacir, esnaf ve iş adamlarımızı etkilerken, tüm vatandaşlarımızın da mağduriyetine sebep olmuştur” dedi.

“Bunu kabul etmek mümkün değil”

Kelkit ilçesinin yaklaşık 50 bin nüfusu, 77 Köyü ve 6 Beldesiyle İl Merkezi kadar işlem kapasitesine sahip bir mali yapıya sahip olduğunu kaydeden Daltaban, “Böyle bir İlçenin Veznesinin kapalı olmasını kabul etmek mümkün değildir. Türkiye de bunun başka bir örneği olduğunu düşünmüyorum. Konu birçok defa Siyasi temsilcilerimiz, bürokrasimiz, medyamız ve Sivil Toplum Örgütlerimiz tarafından dile getirildi. Üzerinde çok durulmasına rağmen bir sonuç alamadık. Son olarak Ülke çapında yapılan atamalarla, Gümüşhane’ye 8 Hazine ve Maliye uzman yardımcısı kadrosu verilmişti. Buna rağmen Kelkit Maliyesine yine personel ataması yapılmamasını şaşkınlıkla karşıladık ve bir anlam veremedik. Son olarak durumu Milletvekilimiz Sayın Cihan Pektaş ile konuştuğumuzda 2 personel sözü aldıklarını bizlere bildirdiler. Bu beyan mukabilinde sorunun en kısa sürede çözülmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *