Gümüşhane
Kapalı
2°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,9877 %0.06
51,0691 %-0.71
7.287,94 % -3,30
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane DMD hastası Eymen Kayra için 2 milyonluk ev bağışı

DMD hastası Eymen Kayra için 2 milyonluk ev bağışı

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde yaşayan 5 yaşındaki DMD hastası Eymen Kayra Petek için yürütülen kampanyaya bir hayırsever 2 milyon TL değerindeki evini bağışladı. İlçenin tek DMD hastası olan minik Eymen için tüm ilçe seferber oldu.

796
Gösterim
3 Dakika
Okunma Süresi
MUHABİR: Uğur AYDIN

Duchenne Musküler Distrofi (DMD) hastalığıyla mücadele eden 5 yaşındaki Eymen Kayra Petek'in yurt dışında uygulanacak gen tedavisine ulaşabilmesi için başlatılan kampanya sürüyor.

Toplam 128 milyon TL'ye ihtiyaç duyulan kampanyada şu ana kadar 85 milyon TL toplandı ve yüzde 67 seviyesine ulaşıldı.

Minik Eymen'in Dubai'de yapılacak gen tedavisine kavuşabilmesi için yaklaşık 43 milyon TL daha gerekirken, Kelkitli bir hayırsever evini Eymen için kampanyaya bağışladı.

Yaklaşık 2 milyon TL değerindeki evin anahtarı Kelkit Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz tarafından aileye teslim edildi.

Öte yandan bağışlanan ev kampanyaya 2 bin TL bağış yapan destekçilerin yer alacağı bir çekilişle hak sahibine ulaşacak.

Bir aylık sürenin ardından kampanyaya katılan vatandaşların yer aldığı çekiliş noter huzurunda gerçekleştirilerek hak sahibi belirlenecek.

Elde edilecek gelirin Eymen Kayra'nın yurt dışında yapılacak tedavi masraflarına aktarılacağı bildirildi.

"Eymen'i bir an önce tedavisine kavuşturmak istiyoruz"

Kampanyanın yüzde 67 seviyesine ulaştığını ve ev bağışıyla birlikte büyük bir ivme kazandığını ifade eden Eymen'in babası Saim Petek, "Eymen'imiz DMD ilerleyici kas hastası. Yaklaşık 1 buçuk yıldır kampanyamız devam ediyor. Şu anda geldiğimiz aşama yüzde 67'lik bir dilimde. Geri kalan kısmı da en kısa sürede tamamlayıp Eymen'imizi bir an önce tedavisine kavuşturmak istiyoruz. Kampanyamız tam durma noktasındayken Yusuf Mutlu yeni aldığı yarış motorunu kampanyamıza bağışlayarak büyük bir ivme kazandırdı. Onun verdiği etkiyle kampanyamız yüzde 67 seviyelerine ulaştı. Son olarak da bir daire bağışlandı. Kelkit esnaflarımızdan Yavuz Yeşilyurt bu sese kayıtsız kalmadı. O da Eymen'imizin kampanyasına bir daire bağışlayarak büyük ölçüde destekte bulundu. Kendisine buradan teşekkür ediyoruz. Bugüne kadar kampanyamıza destek veren, dua eden, bizleri bir an olsun yalnız bırakmayan herkese canı gönülden teşekkür ediyoruz" dedi.

"15 aydır bu hastalıkla mücadele ediyor"

Eymen Kayra'nın tedavisi için daha önce motosikletini bağışlayan Yusuf Mutlu, "Eymen bebek DMD kas hastası bir çocuğumuz. 15 aydır bu hastalıkla mücadele ediyor. Biz de bu süreçte halkımız gibi maddi desteklerimizi sağladık ancak kampanya durma noktasına gelmişti. Çocuğun durumunu görünce dayanamadık. Bazı vesileler oldu, rüyalar gördük. Bu kampanyaya destek olmak için motorumuzu bağışladık. Motorumuzu bağışladıktan sonra hayırsever bir arkadaşım bize dairesini bağışladı. Bu daireyi de kampanyaya sunarak kampanyayı bitirmek adına öncü bir adım attık. İnşallah bu vesileyle devamı da gelir ya da bu daireyle bu işi bitiririz. İnşallah çocuğumuz bir an önce sağlığına kavuşur. Destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bu çocuk bizim çocuğumuz dedik. Benim çocuğum da olabilirdi, senin çocuğun da olabilirdi düşüncesiyle, insanın kendinden bir şeyler feragat ederek bu kampanyanın biteceğine inanıyorum" diye konuştu.

“Bağışlanan evi çekiliş yoluyla hak sahibine teslim edeceğiz"

Evin çekiliş yoluyla hak sahiplerine teslim edileceğini ve çekiliş gelirlerinin Eymen'in tedavisine destek için kullanılacağını belirten Kelkit Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, "Bu evi, Eymen Kayra bebeğe faydası olması amacıyla kampanyaya destek vermek için hayırsever iş adamlarımızdan Yavuz Yeşilyurt bizlere armağan etti. İnşallah bu evi çekiliş yoluyla satışa çıkaracağız. Eymen Kayra'ya destek vermek, onun bir an önce yürümesini isteyen bağışçılarımızdan talebimiz bu eve destek vermeleridir. Bu ev için her 2 bin liraya bir çekiliş hakkı tanıyacağız. Bir aylık süre sonunda çekilişi noter huzurunda gerçekleştirerek hak sahibini belirleyeceğiz. Güçlü destek sayesinde bu kampanyayı bitireceğimize inanıyoruz. Eymen Kayra'yı en kısa zamanda tedavi için göndermek istiyoruz. İnşallah Eymen Kayra da akranları gibi gülüp oynayacak. Bunu görmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.
 

DMD hastası Eymen Kayra için 2 milyonluk ev bağışı 1
1 / 5
DMD hastası Eymen Kayra için 2 milyonluk ev bağışı 2
2 / 5
DMD hastası Eymen Kayra için 2 milyonluk ev bağışı 3
3 / 5
DMD hastası Eymen Kayra için 2 milyonluk ev bağışı 4
4 / 5
DMD hastası Eymen Kayra için 2 milyonluk ev bağışı 5
5 / 5
Son Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız