Ara
Gümüşhane
Kapalı
-1°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5250 %0.05
49,6577 %0.12
5.776,09 % 0,40
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Doğu Karadeniz Belediyeleri Gümüşhane'de Buluştu

Doğu Karadeniz Belediyeleri Gümüşhane'de Buluştu

Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği’nin Temmuz ayı Encümen Toplantısı Gümüşhane’de yapıldı. Bölge belediye başkanlarının katıldığı toplantıda ortak projeler, çevre, altyapı ve iş birliği konuları ele alındı.

850
Gösterim
3 Dakika
Okunma Süresi

Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği’nin (DKBB) Temmuz ayı Encümen Toplantısı, Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer’in ev sahipliğinde, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı ve DKBB Başkanı Ahmet Metin Genç başkanlığında gerçekleştirildi.
 

Bölge belediyelerinin iş birliğini güçlendirmek ve ortak projeleri değerlendirmek amacıyla düzenlenen toplantıda; bölgesel kalkınma, çevre projeleri, altyapı çalışmaları ve belediyeler arası dayanışmanın artırılması konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantı sonrası yaptığı açıklamalarda, bölge belediyeleri arasında kurulan güçlü iş birliğinin sürdürülebilir kalkınma açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, “Öncelikle Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Encümen Toplantısını Gümüşhane’de düzenlemekten dolayı duyduğum memnuniyeti ifade ediyorum. Bu vesileyle belediye başkanlarımızı şehrimizde ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğumu ifade ediyor, tüm başkanlarıma Gümüşhane’mize hoş geldiniz diyorum. Bu toplantılar şehirlerimiz için oldukça önemli. Trabzon, Bayburt, Akçaabat, Arhavi, Dereli, İyidere ve Ortahisar belediyelerimizin başkanlarının katıldığı bu toplantıda, geleceğe yönelik yapılması planlanan birtakım projelerimizi konuşup, istişarelerde bulunarak fikir alışverişinde bulunduk. İnşallah önümüzdeki günlerde bunların şehrimize yansımalarını da göreceğiz” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı ve Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Metin Genç ise toplantı sonrası yaptığı açıklamada, “2025 yılı Temmuz ayı Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği toplantımızı Gümüşhane’de gerçekleştirdik. Öncelikle güzel ev sahipliği ve yaptığı kıymetli çalışmalar ile Gümüşhane’ye kattığı değerler nedeniyle Belediye Başkanımız Sayın Vedat Soner Başer’e teşekkür ediyorum. Birlik olarak bu dönemde atabileceğimiz adımları ve bölgesel kalkınmaya dair üretebileceğimiz projeleri birlikte istişare ettik. Güzel ve verimli bir toplantı oldu. Bu vesileyle bütün belediye başkanı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bütün attığımız ve atacağımız adımların illerimiz, ilçelerimiz, beldelerimiz ve geneliyle tüm belediyelerimiz için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Gümüşhane Belediye Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Arhavi Belediye Başkanı Turgay Ataselim, Dereli Belediye Başkanı Kazım Zeki Şenlikoğlu, İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya ve DKBB Genel Sekreteri Mehmet Şentürk katıldı.

Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlandığı toplantının ardından, Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, belediye başkanlarına çeşitli hediyeler takdim etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *