Ara
Gümüşhane
Parçalı bulutlu
-2°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,4083 %0.11
52,0077 %0.86
7.102,32 % 0,80
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Doruk’tan 2026 Yatırım Bütçesi Çıkışı: Şehrimiz İhmal Ediliyor

Doruk’tan 2026 Yatırım Bütçesi Çıkışı: Şehrimiz İhmal Ediliyor

Gümüşhaneli Mühendis ve Mimarlar Derneği İl Temsilcisi Onur Doruk, 2026 yılı yatırım programını sert sözlerle eleştirdi.Pek çok kalemde Gümüşhane'nin görmezden gelindiğini belirten Doruk, "Şehrimizin hakkının yenilmesini kabul etmiyoruz" diyerek siyasi aktörleri göreve çağırdı.

0
Gösterim
3 Dakika
Okunma Süresi

Gümüşhaneli Mühendis ve Mimarlar Derneği İl Temsilcisi Onur Doruk, Gümüşhane gibi özel sektör yatırımlarının sınırlı olduğu illerde, merkezi hükümetin yatırım politikaları adeta bir can suyu niteliği taşıdığını belirterek, “Ne yazık ki 2026 yılı yatırım programı incelendiğinde, şehrimiz adına beklenen bu can suyunun karşılığını bulamadığını üzülerek görmekteyiz” dedi.

Yaptığı açıklamada Gümüşhane’nin teşvik sisteminde 6. bölgede yer almasının yatırımcı açısından önemli bir avantaj olduğunu kaydeden Doruk, “Ancak bu durum Gümüşhane’ye verilmiş bir lütuf ya da mükâfat değil; yıllardır ortaya konulan sosyo-ekonomik verilerin doğal bir sonucudur. Buna rağmen, yatırım bütçesine yansıyan tablo Gümüşhane adına hayal kırıklığı yaratmaktadır” diye konuştu.

2026 yatırım bütçesine bakıldığında, DSİ tarafından yürütülen 4-5 baraj projesi dışında Gümüşhane adına anlamlı bir yatırım ödeneği ayrılmadığı görüldüğünü kaydeden Doruk, “Karayolu yatırımları açısından tablo daha da düşündürücüdür. Şiran ve Kelkit’i limanlara bağlayacak Tersun Tüneli ve bağlantı yolları yatırım programında yer almamaktadır. Havalimanının Kelkit ve Gümüşhane merkezle bağlantısı bulunmadığı gibi, Kürtün-Torul Ayrımı bağlantısı da yine bütçede yoktur. Çevre illerin karayolu yatırımları tam bütçelerle programda yer alırken, Gümüşhane’ye adeta üvey evlat muamelesi yapılmasını kabul etmemiz mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Trabzon’dan Gümüşhane yaylalarına ulaşan yolların karayolu ağı kapsamında hızla tamamlanırken Gümüşhane’nin doğa turizminde söz sahibi olabilmesi için gerekli hiçbir yol yatırımının bütçede görülmediğini dile getiren Doruk, “Kadırga, Santa, Taşköprü ve yüzlerce yaylamıza turistler yine Trabzon üzerinden gelmeye devam edecektir. Bu tablo, Gümüşhane’nin turizm potansiyelinin görmezden gelindiğinin açık göstergesidir. Teşvikte 6. bölge olmamızla birlikte büyük önem kazanan organize sanayi bölgeleri konusunda da ciddi bir eksiklik söz konusudur. Kelkit Karma OSB ve Gümüşhane OSB’nin genişlemesine yönelik 2026 yatırım bütçesinde herhangi bir karşılık bulunmamaktadır” dedi.

Gümüşhane’nin bütçede de üvey evlat muamelesi görmesini kabul etmediklerini ifade eden Doruk, sözlerini şöyle noktaladı: “Başta Gümüşhane milletvekilleri olmak üzere, tüm siyasi aktörleri sorumluluk almaya ve şehrimizin hakkını savunmaya davet ediyoruz. Paydası Gümüşhane’ye hizmet olan her çalışmanın yanında olmaya devam edeceğimizi; teknik bilgi ve birikimimizle şehrimizin menfaatlerinin her zaman emrinde olduğumuzu kamuoyuna saygıyla bildiririz.”
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *