Ara
Gümüşhane
Kapalı
-1°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8044 %0.17
50,1756 %-0.07
5.972,23 % 0,28
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Eğitim Gönüllülerinin Aileleri İftarda Buluştu

Eğitim Gönüllülerinin Aileleri İftarda Buluştu

Gümüşhane eğitim kurumları, eğitim gönüllülerinin ailelerine iftar verdi

647
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi
Gümüşhane eğitim kurumları, eğitim gönüllülerinin ailelerine iftar verdi

Yurt dışına hicret eden eğitim gönüllülerinin ailelerine Gümüşhane Eğitim Kurumları tarafından Özel Bahar Koleji’nde iftar yemeği verildi.

Yemeğin ardından konuşan Gümüşhane Eğitim Kurumları Genel Müdürü İbrahim Karakoca, evlatlarını dünyanın dört bir tarafına gönderen eğitim gönüllülerinin ailelerini bir araya getirmekten mutluluk duyduklarını söyledi. Hicret ederek destan yazan eğitimciler ve aileleriyle gurur duyulması gerektiğini belirten Karakoca, bunun herkese nasip olmayacağını belirtti.

Fem Dersanesi Müdürü Nurullah Çörek’in sunumuyla renklenen programda konuşan hicret eden eğitimcilerden Süleyman Arif Duman’ın babası Yusuf Duman, evlat yetiştirmenin zor olduğunu ancak insanlığa hizmet için seve seve evladını hicrete gönderdiğini bildirdi.  Duman, gönül erlerinin yola çıkarken, iman duygusu, hizmet aşkı ve büyük buluşmada bir araya gelme ümidi taşıdıklarını dile getirdi.

Katılımcılardan Emine Öztürk, kızının Kamboçya’da öğretmenlik yaptığını ve arkasına dönüp bakmadan hicret ettiğini bildirdi. Kendisiyle yaptığı bir görüşmede, ‘Anne, burada karınca yiyorlar. Bir görsen’ şeklinde konuşunca ‘Olsun, bir şey olmaz kızım. Sen vazifeni yap.’ diye kendisine moral verdiğini kaydetti. 

Gümüşhane’de eğitim camiasından emekli olduktan sonra ilerleyen yaşına rağmen eğitim gönüllülerine yardımcı olmak için koşturan Aziz Bayraktar ve Şiran ilçesinden katılan Ziya Yılmaz’ın birer konuşma yaptığı program ödül töreniyle sona erdi.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *