Gümüşhane
Parçalı bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,7958 %0.01
56,1473 %0.00
6.865,25 %-0.01
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Gazeteci Ebuzer Yapar Afyon’un Tarihi Mirasını İnceledi

Gazeteci Ebuzer Yapar Afyon’un Tarihi Mirasını İnceledi

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Yerel Medya Meclisi’nin Afyonkarahisar’da düzenlenen programına katılan KGK Gümüşhane İl Temsilcisi Ebuzer Yapar, kentin binlerce yıllık tarihi, kültürel ve gastronomik değerlerini yerinde inceledi. 50 farklı ildem gelen gazetecilerle birlikte Frigya Vadisi’nden Zafer Müzesi’ne kadar birçok noktayı ziyaret eden Yapar, yerel gazeteciliğin şehirlerin tanıtımındaki rolüne dikkati çekti.

64
Gösterim
3 Dakika
Okunma Süresi
Gazeteci Ebuzer Yapar Afyon’un Tarihi Mirasını İnceledi

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Yerel Medya Meclisi’nin Afyonkarahisar programının ikinci gününde, Türkiye’nin farklı illerinden gelen yerel medya temsilcileri kentin tarihi ve kültürel değerlerini yerinde inceledi.

Programa KGK Gümüşhane İl Temsilcisi Ebuzer Yapar da katılarak Afyonkarahisar’ın tarihi mirasını yakından görme fırsatı buldu.

Dünyanın 88 ülkesinde ve Türkiye’nin 81 ilinde teşkilatlanma yapısına sahip olan Küresel Gazeteciler Konseyi’nin buluşması, Afyonkarahisar İl Temsilcisi Mehmet Emin Güzbey’in ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Yaklaşık 50 ilden yerel medya temsilcisinin katıldığı programda mesleki istişarelerin yanı sıra kentin tarihi, kültürel ve gastronomik değerlerini tanıtmaya yönelik gezi programı düzenlendi.

FRİGYA VADİSİ VE KAYA YAPILARI İNCELENDİ

İkinci gün programının önemli duraklarından biri Frigya Vadisi’nin Ayazini bölgesi oldu. KGK temsilcileri, Frigya Karşılama ve Tanıtım Merkezi’ni ziyaret ederek bölgenin tarihi geçmişi hakkında bilgi aldı. Ardından Frigya Vadisi içerisinde yer alan tarihi yerleşim alanları, kaya yapıları ve kalıntılar gezildi. Altaş, Maltaş ve Avdalaz Kalesi de ziyaret edilen noktalar arasında yer aldı.

KGK Gümüşhane İl Temsilcisi Ebuzer Yapar, Frigya’nın binlerce yıllık tarihine tanıklık eden yapıları inceleyerek bölgenin kültürel zenginliğini yakından gördü. Gezi sırasında Frigya Vadisi’nde bulunan ve "tarihin ilk apartmanı" olarak tanımlanan yapı da ziyaret edildi.

KENTİN GASTRONOMİ VE TİCARET KÜLTÜRÜ TANITILDI

Frigya gezisinin ardından gazeteciler, Afyonkarahisar’ın gastronomi kültürünün önemli adreslerinden tarihi İkbal Lokantası’nı ziyaret etti. Yöresel lezzetleri tatma fırsatı bulan heyet, kentin gastronomi alanındaki zenginliğini yakından tanıdı. Programın devamında kentin tarihi ticaret merkezlerinden Uzun Çarşı gezilerek geleneksel ticaret kültürünün izleri yerinde incelendi.

ZAFER MÜZESİ VE TARİHİ YAPILARA ZİYARET

KGK heyetinin bir sonraki durağı Zafer Müzesi oldu. Ziyarette Afyonkarahisar’ın Milli Mücadele dönemindeki yeri ve kentin yakın tarihine ilişkin bilgiler edinildi. Program kapsamında Afyonkarahisar Belediyesi tarafından hizmete sunulan Zafer Çocuk Dünyası içerisindeki Oyuncak Müzesi de ziyaret edildi. Farklı dönemlere ait oyuncakların sergilendiği müzede incelemelerde bulunuldu.

Ziyaretlere Tuba İşler Gürsu, Işık Sever, Hazal Mizgin Yılmaz ve Görkem Elçi rehberlik etti. Özellikle Tuba İşler Gürsu, anlatımlarıyla müze hakkında detaylı bilgiler verdi. Programın son bölümünde ise Millet Hamamı, Ulu Cami, Sultan Divani ve Bedesten ziyaret edildi. Tarihi yapılar, Millet Hamamı Rehberi Mevlüt Çelik’in anlatımları eşliğinde gezildi.

YAPAR: "YEREL GAZETECİLİK ŞEHİRLERİN DEĞERLERİNİ ANLATMA SORUMLULUĞUDUR"

KGK Gümüşhane İl Temsilcisi Ebuzer Yapar, gezinin hem mesleki dayanışma hem de şehirlerin tarihi değerlerinin tanınması açısından önemli olduğunu belirtti.

Afyonkarahisar’ın tarihi dokusunun kendisinde güçlü bir iz bıraktığını ifade eden Yapar, görüşlerini şöyle dile getirdi: "KGK Yerel Medya Meclisi olarak farklı şehirlerden meslektaşlarımızla bir araya gelmek bizim için önemli bir fırsat. Programın ikinci gününde gerçekleştirdiğimiz gezilerle Afyonkarahisar’ın tarihini ve kültürel zenginliğini yakından tanıma imkanı bulduk. Frigya Vadisi’nde binlerce yıllık tarihi yapıların arasında dolaşmak, bu mirası yerinde görmek gerçekten farklı bir deneyim. Ayazini’den Zafer Müzesi’ne, Uzun Çarşı’dan tarihi yapılara kadar her noktada Afyonkarahisar’ın çok güçlü bir şehir hafızasına sahip olduğunu gördük. Yerel gazetecilik yalnızca kendi bölgemizde yaşananları haberleştirmekten ibaret değil. Aynı zamanda şehirlerimizin sahip olduğu tarihi, kültürel ve turistik değerleri tanıtmak, farklı bölgeler arasında bir köprü oluşturmak da bizim sorumluluğumuzdur. Gümüşhane’den Afyonkarahisar’a baktığımızda, iki şehrin farklı tarihi zenginliklere sahip olduğunu görüyoruz. Bu zenginliklerin gazeteciler aracılığıyla aktarılması şehirlerin tanıtımına katkı sağlayacaktır. Emeği geçen tüm ev sahiplerimize ve rehberlerimize teşekkür ediyorum."


 

Gazeteci Ebuzer Yapar Afyon’un Tarihi Mirasını İnceledi 1
1 / 8
Gazeteci Ebuzer Yapar Afyon’un Tarihi Mirasını İnceledi 2
2 / 8
Gazeteci Ebuzer Yapar Afyon’un Tarihi Mirasını İnceledi 3
3 / 8
Gazeteci Ebuzer Yapar Afyon’un Tarihi Mirasını İnceledi 4
4 / 8
Gazeteci Ebuzer Yapar Afyon’un Tarihi Mirasını İnceledi 5
5 / 8
Gazeteci Ebuzer Yapar Afyon’un Tarihi Mirasını İnceledi 6
6 / 8
Gazeteci Ebuzer Yapar Afyon’un Tarihi Mirasını İnceledi 7
7 / 8
Gazeteci Ebuzer Yapar Afyon’un Tarihi Mirasını İnceledi 8
8 / 8
Son Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız