Gümüşhane İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, şehrin köklü eğitim kurumlarından biri olan Gazipaşa Ortaokulu bünyesinde hazırlanan “Yaşam Becerileri Atölyesi” ve “Akıl Oyunları Sınıfı”, düzenlenen resmî törenle öğrencilerin hizmetine sunuldu.
Öğrencileri akademik başarının ötesine taşıyarak sosyal hayata tam donanımlı hazırlamayı amaçlayan bu yeni alanlar, Gümüşhane’nin eğitim vizyonuna önemli bir katkı sağladı.
Protokolün Katılımıyla Kurdele Kesildi
Açılış programına İl Millî Eğitim Müdürü Şener Doğan ve Şube Müdürü Gönül Eroğlu katıldı.
Protokol üyeleri, açılış kurdelesini kestikten sonra sınıfları gezerek yürütülen çalışmalar hakkında okul yöneticilerinden bilgi aldı. Ziyaret sırasında öğrencilerle yakından ilgilenen İl Millî Eğitim Müdürü Şener Doğan, atölyelerde yapılan ilk uygulamalara bizzat eşlik etti.
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin Somut Yansıması
Gazipaşa Ortaokulu tarafından hayata geçirilen bu birimler, Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından vizyonu çizilen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin temel taşlarını oluşturuyor. Bilginin sadece teoride kalmadığı, beceriye dönüştüğü ve analitik düşünme yeteneğinin ön plana çıktığı bir eğitim anlayışı, bu sınıflarla birlikte hayat buluyor.
Zekâ ve Strateji: Akıl Oyunları Sınıfı
Ziyaretin ilk durağı olan Akıl Oyunları Sınıfı’nda, öğrencilerin strateji geliştirme, mantık yürütme ve problem çözme yetilerini geliştiren araçlar tanıtıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, bu sınıfların öğrencilerin zihinsel esneklik kazanmalarına ve günlük hayatta karşılaştıkları zorluklara karşı özgün çözümler üretmelerine büyük imkan tanıyacağını vurguladı.
Hayata Hazırlık: Yaşam Becerileri Atölyesi
Programın devamında incelenen Yaşam Becerileri Atölyesi’nde ise öğrencilerin kendi ayakları üzerinde durabilmelerini sağlayacak pratik eğitimler verilecek.
Atölyede; basit el işleri, temel tamirat teknikleri, hijyen kuralları ve sağlıklı beslenme gibi geniş bir yelpazede uygulamalı dersler işlenecek. Bu çalışmalarla öğrencilerin özgüven sahibi ve sorumluluk bilinci yüksek bireyler olarak yetişmesi hedefleniyor.
İl Millî Eğitim Müdürü Şener Doğan, yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı: “Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz bu iki birim, çocuklarımızı yalnızca sınavlara değil, hayata hazırlama anlayışımızın bir göstergesidir. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin bizlere işaret ettiği hedef; bilgiyi davranışa dönüştüren, erdemli ve yetkin bireyler yetiştirmektir.”
Açılış töreni, projede emeği geçen öğretmenlere teşekkür edilmesi ve günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.