Ara
Gümüşhane
Hafif yağmur
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,7301 %0.05
51,7181 %-0.25
6.872,53 % -2,04
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Gümüşhane Belediyesi’nden İş Yerlerine Ruhsat ve Faaliyet Konusu Uyarısı

Gümüşhane Belediyesi’nden İş Yerlerine Ruhsat ve Faaliyet Konusu Uyarısı

Gümüşhane Belediyesi, şehir merkezindeki iş yerlerine yönelik kritik bir uyarı yayımladı. Ruhsatında belirtilen faaliyet alanı dışında satış yapan işletmeleri mercek altına alan Belediye, özellikle unlu mamul ve tatlı satışı konusunda mevzuata aykırı davrananlara ağır yaptırımlar uygulanacağını duyurdu. Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, "Hedefimiz esnafı zor durumda bırakmak değil, adil bir ticaret ortamı oluşturmaktır" dedi.

180
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi

Gümüşhane Belediyesi, kent merkezinde faaliyet gösteren esnaf ve işletmelere yönelik önemli bir bilgilendirme ve uyarı metni yayımladı.

Geçmiş dönemlerde yapılan saha denetimlerinde, bazı işletmelerin sahip oldukları "İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı" sınırlarını aşarak, yetkileri olmayan alanlarda satış yaptıkları belirlendi.

Bu durum üzerine harekete geçen Gümüşhane Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, denetimlerin sıkılaştırılacağını ve kurallara uymayanlara taviz verilmeyeceğini açıkladı.

Mevzuat Hatırlatıldı: 5393 Sayılı Kanun Uygulanacak

Belediye yetkilileri, yasal zemini hatırlatarak işletmelerin sınırlarını çizdi. Yapılan açıklamada, 5393 sayılı Belediye Kanunu, 3572 sayılı İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına Dair Kanun Hükmünde Kararname ve ilgili yönetmelik hükümleri uyarınca; hiçbir işletmenin ruhsatında yazılı olan faaliyet konusu dışına çıkamayacağı vurgulandı. Özellikle bakkal, market veya benzeri işletmelerin ruhsatlarında yer almadığı halde tatlı ve unlu mamuller üretip satmasının haksız rekabete yol açtığı kaydedildi.

"Amacımız Cezalandırmak Değil, Düzeni Sağlamak"

Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, belediyenin tüm esnafa eşit mesafede durduğunun altını çizdi. Başkan Başer, “Gümüşhane Belediyesi olarak tüm esnaflarımıza eşit mesafedeyiz. Amacımız cezai işlem uygulamak değil; düzeni, adaleti ve mevzuata uygunluğu sağlamaktır. Ruhsatında belirtilen faaliyet konusu dışında üretim ve satış yapılması, hem yasal sorumluluk doğurmakta hem de kurallara uygun şekilde çalışan esnafımıza karşı haksızlık oluşturmaktadır. Bu nedenle tüm işyeri sahiplerimizin ruhsatlarını gözden geçirerek faaliyetlerini mevzuata uygun hale getirmelerini önemle rica ediyoruz. Gerekli uyarılara rağmen aykırı uygulamaların devam etmesi halinde ise yasal işlemleri kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Faaliyet Durdurma Cezası Kapıda

Başkan Başer, esnafın ruhsatlarını acilen gözden geçirmesi gerektiğini belirterek, uyarılara riayet etmeyen işletmeler hakkında idari yaptırımların yanı sıra, gerekli görülmesi durumunda faaliyet durdurma (kapatma) işlemlerinin kararlılıkla uygulanacağını söyledi. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *