Gümüşhane Devlet Hastanesi avlusunda artan elektrikli araç kullanımına yönelik önemli bir adım atılarak vatandaşların ve hastane personelinin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla elektrikli araç şarj istasyonlarının kurulumu tamamlanma aşamasına geldi.
2 hızlı, 1 yavaş şarj ünitesi
Polikliniklere yakın noktada, ısı merkezi binasının köşesinde kurulan 2 hızlı şarj istasyonu hizmet vermeye başladı. Ayrıca, 1 yavaş şarj istasyonunun da kısa sürede devreye alınacağı bildirildi. Böylece hem hasta ve yakınları hem de personel, hastanedeki işlemleri sırasında araçlarını kolaylıkla şarj edebilecek.
Talebe göre sayı artırılacak
Elektrikli araç sayısının hızla yükseldiği Gümüşhane’de, şarj ihtiyacını karşılamak için hayata geçirilen proje kapsamında 2 hızlı ve 1 yavaş istasyon planlandı. Ancak talebin artması halinde istasyon sayısının çoğaltılabileceği ifade edildi.
Trugo tarafından kuruldu
Şarj istasyonlarının, Türkiye’nin yerli otomobili TOGG’un markası olan Trugo tarafından kurulduğu öğrenildi. Hastane yönetimi, bu adımın hem çevre dostu ulaşımı destekleyeceğini hem de vatandaşların günlük yaşamını kolaylaştıracağını vurguladı.