Gümüşhane
Hafif yağmur
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
46,1410 %0.03
53,3241 %0.07
6.090,44 % -3,62
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Gümüşhane Karaer Mahallesi'ne Yeni Aile Sağlığı Merkezi ve 112 İstasyonu Yapılacak

Gümüşhane Karaer Mahallesi'ne Yeni Aile Sağlığı Merkezi ve 112 İstasyonu Yapılacak

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Celalettin Köse, Gümüşhane merkez Karaer Mahallesi’nde inşa edilecek olan 3 No’lu Karaer Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu binasının yapım ihalesi tarihini açıkladı. Sağlık altyapısını güçlendirecek proje 6 Temmuz 2026 tarihinde ihale edilecek.

798
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi
Gümüşhane Karaer Mahallesi'ne Yeni Aile Sağlığı Merkezi ve 112 İstasyonu Yapılacak

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Av. Celalettin Köse, Gümüşhane’nin sağlık altyapısını güçlendirecek yeni bir yatırımın müjdesini verdi.

Merkez ilçe Karaer Mahallesi’nde yapılması planlanan 3 No’lu Karaer Aile Sağlığı Merkezi (4 Aile Hekimliği Birimi) ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu binasının yapım ihalesinin 6 Temmuz 2026 tarihinde gerçekleştirileceğini duyurdu.

650 Metrekare Kapalı Alana Sahip Modern Tesis

Milletvekili Celalettin Köse, yaptığı açıklamada sağlık alanındaki yatırımların vatandaşların hizmetlere erişimini artıracağını belirtti. Yatırımın teknik detaylarını paylaşan Köse, şu ifadeleri kullandı: "İlimizin sağlık altyapısını güçlendirecek önemli bir yatırımı daha hemşehrilerimizle buluşturuyoruz. Gümüşhane Merkez Karaer Mahallesi 106 ada 2 parsel üzerinde inşa edilecek olan 3 No’lu Karaer Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, toplam 650 metrekare kapalı alana sahip olacak şekilde projelendirilmiştir. Zemin kat, birinci kat ve ikinci kattan oluşacak tesisimiz modern yapısıyla vatandaşlarımıza nitelikli sağlık hizmeti sunacaktır."

Birinci Basamak Sağlık Hizmetlerine Erişim Kolaylaşacak

Yeni sağlık tesisinde 4 Aile Hekimliği Birimi ile 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nun yer alacağını ifade eden Köse, yatırımın tamamlanmasıyla birlikte birinci basamak sağlık hizmetlerine erişimin kolaylaşacağını bildirdi. Köse, acil sağlık hizmetlerinin daha hızlı ve etkin şekilde yürütülmesine katkı sağlanacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Memişoğlu'na Teşekkür

Projenin Gümüşhane için önemine değinen Milletvekili Celalettin Köse, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: "Vatandaşlarımızın daha modern, erişilebilir ve konforlu sağlık hizmetlerinden faydalanmasını amaçlıyoruz. Gümüşhane’mizin sağlık alanındaki ihtiyaçlarına cevap verecek bu önemli yatırımın şimdiden ilimize ve hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Gümüşhane’mize kazandırılacak bu önemli sağlık yatırımı için başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Sağlık Bakanımız Sayın Kemal Memişoğlu’na, ilgili kurumlarımıza ve emeği geçten tüm yetkililere teşekkür ediyorum."

Son Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız