Ara
Gümüşhane
Parçalı bulutlu
-5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,1954 %0.05
50,2664 %-0.08
6.407,61 % -0,36
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Gümüşhane turizminde Mart ayı seferberliği: Acenteler şehre geliyor

Gümüşhane turizminde Mart ayı seferberliği: Acenteler şehre geliyor

Gümüşhane turizmini canlandırmak ve şehrin tarihi değerlerini dünya vitrinine taşımak amacıyla Gümüşhane Turizm Tanıtım ve Rekreasyon Derneği ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) temsilcileri şehre çıkarma yaptı. Santa-Süleymaniye hattını turizmin merkezi yapmayı hedefleyen heyet, Mart ayında gerçekleştirilecek dev tanıtım organizasyonunun fitilini ateşledi.

258
Gösterim
3 Dakika
Okunma Süresi

Gümüşhane’nin doğal güzelliklerini ve binlerce yıllık tarihini ekonomik değere dönüştürmek amacıyla yürütülen çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Bu kapsamda Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Bölge Başkanı Mehmet Ali Tuna, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Yardımcısı İbrahim Değermenci ve Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Yılmaz’dan oluşan üst düzey heyet, Gümüşhane’de bir dizi temas gerçekleştirdi.

Protokol Ziyaretlerinde Turizm Masaya Yatırıldı

Gümüşhane Turizm Tanıtım ve Rekreasyon Derneği Başkanı Barış Hacınebioğlu ve Tr Healing Yönetim Kurulu Üyesi Haydar Akbulut’un eşlik ettiği heyet Gümüşhane Valisi Aydın Baruş, Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Nihal Sürmeli’yi makamlarında ziyaret etti.

Görüşmelerde, Gümüşhane’nin turizm hareketliliğini artıracak projeler ve yerel yönetimlerin bu sürece sunacağı katkılar detaylandırıldı.  Özellikle ilin sahip olduğu doğal, kültürel ve tarihi turizm lokasyonlarının daha etkin tanıtılması ve turizm potansiyelinin harekete geçirilmesi konular ele alındı.

Bu kapsamda TÜRSAB üyesi acentalara yönelik birebir tanıtım görüşmeleri, tanıtım ve bilgilendirme toplantıları, bölgeyi kapsayan acenta tanıtım organizasyonları düzenlenmesi yönünde çalışmalara başlandığı belirtildi.

Vali Aydın Baruş, şehrin turizm destinasyonlarının tanıtımı noktasında her türlü desteğin verileceğini ifade ederken, Belediye Başkanı Vedat Soner Başer ise yerel paydaşlarla eşgüdümlü çalışmanın önemine dikkat çekti.

Santa-Süleymaniye Hattı Acentaların Radarında

Toplantının ana gündem maddesini, Gümüşhane’nin en önemli turizm akslarından biri olan Santa Harabeleri ve Süleymaniye Mahallesi oluşturdu. Bu bölgenin özellikle Trabzon merkezli bölge acentalarının tur programlarına dahil edilmesi için somut adımlar atıldı.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği üyesi acentalara yönelik birebir tanıtım görüşmeleri ve bilgilendirme toplantıları düzenlenerek, Gümüşhane’nin bölge turizmindeki payının artırılması hedefleniyor.

Ziyarette ayrıca, TÜRSAB’ın Gümüşhane turizmine olan ilgisinin her geçen gün arttığı vurgulanırken, önümüzdeki süreçte kamu kurumları, yerel yönetimler ve turizm sektörü temsilcilerinin iş birliğiyle Gümüşhane’nin turizmde daha güçlü bir konuma taşınmasının hedeflendiği ifade edildi.

Mart Sonunda Büyük Buluşma

Gümüşhane Turizm, Tanıtım ve Rekreasyon Derneği Başkanı Barış Hacınebioğlu, ziyaretlerin ardından yaptığı açıklamada, Mart ayının son haftası için geniş kapsamlı bir program hazırlığında olduklarını belirtti.

Hacınebioğlu, “Bölgenin seyahat acentaları ile yerel paydaşlarımızı bir araya getirerek güçlü bir sinerji oluşturacağız. Gümüşhane’nin turizm potansiyelini harekete geçirmek için gereken her adımı kararlılıkla atıyoruz” dedi.

Gümüşhane turizminde Mart ayı seferberliği: Acenteler şehre geliyor 1
1 / 4
Gümüşhane turizminde Mart ayı seferberliği: Acenteler şehre geliyor 2
2 / 4
Gümüşhane turizminde Mart ayı seferberliği: Acenteler şehre geliyor 3
3 / 4
Gümüşhane turizminde Mart ayı seferberliği: Acenteler şehre geliyor 4
4 / 4
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *