Ara
Gümüşhane
Kapalı
2°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8204 %0.03
50,3721 %0.4
6.101,26 % 2,16
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Gümüşhane Üniversitesi’nde “Kentleşme ve Ortak Akıl” Konferansı

Gümüşhane Üniversitesi’nde “Kentleşme ve Ortak Akıl” Konferansı

Gümüşhane Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Kentleşme ve Ortak Akıl’ konferansında konuşan Kent Konseyi Başkanı Rüstem Demirağ, gençlere ‘Şehri terk etmek yerine değiştirmeyi seçin’ diyerek çağrıda bulundu.

17
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi

Gümüşhane Üniversitesi Şiran Mustafa Beyaz Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen “Kentleşme ve Ortak Akıl” konulu konferans öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü Şiran Mustafa Beyaz Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Okan Demir’in üstlendiği konferansa konuşmacı olarak Gümüşhane Kent Konseyi Başkanı Rüstem Demirağ katıldı.

Konferansta konuşan Demirağ, kentleşmenin yalnızca fiziki yapılaşmadan ibaret olmadığını belirterek, sağlıklı ve sürdürülebilir kentleşmenin; aidiyet duygusu, katılımcı yönetim anlayışı ve ortak akıl ile mümkün olabileceğini vurguladı. Bir şehrin gerçek gücünün genç nüfusuyla ölçüldüğünü ifade eden Demirağ, gençlerin şehir yaşamına aktif katılımının önemine dikkat çekti.

Gençlerin sıklıkla dile getirdiği “burada kalmalı mıyım, gitmeli miyim?” sorusuna da değinen Demirağ, gitmenin bir tercih olduğunu ancak değiştirmenin cesaret gerektirdiğini belirterek, gençleri yaşadıkları şehre karşı sorumluluk almaya davet etti.

Üniversitelerin yalnızca eğitim veren kurumlar değil, aynı zamanda şehirlerin düşünce ve üretim merkezleri olduğunu ifade eden Demirağ, üniversite–şehir iş birliğinin güçlendirilmesinin kentleşme sürecine önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

Kent konseylerinin katılımcı yönetim anlayışındaki yerine de değinen Demirağ, gençlerin ve sivil toplumun karar alma süreçlerine dahil edilmesinin şehirlerin sosyal, ekonomik ve kültürel gelişimini desteklediğini ifade etti.

Konferans, öğrencilerin soruları ve görüşleriyle devam eden değerlendirme bölümünün ardından sona erdi.

Gümüşhane Kent Konseyi Başkanı Demirağ, konferansın hayata geçirilmesine ve üniversite-şehir iş birliğine sunduğu katkılardan dolayı Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oktay Yıldız’a ve programın moderatörlüğünü üstlenen Öğr. Gör. Okan Demir’e teşekkür etti.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *