Gümüşhane Üniversitesi, Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) kapsamında en verimli dönemlerinden birini yaşıyor.
Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan 6. dönem sonuçlarına göre, Gümüşhane Üniversitesi bünyesindeki öğrenci topluluklarının hazırladığı 9 farklı proje, binlerce rakibini geride bırakarak desteklenmeye değer bulundu.
Başarı Grafiğinde %33’lük Dev Sıçrama
2 Aralık 2025 ile 11 Şubat 2026 tarihleri arasında kabul edilen başvurular neticesinde, Türkiye genelinde 81 ilden toplam 6 bin 659 proje değerlendirmeye alındı. Gümüşhane Üniversitesi, bu yoğun rekabet ortamına 37 proje ile katılarak büyük bir cesaret örneği sergiledi. Yapılan titiz incelemeler sonucunda üniversitemizin 4 ulusal ve 5 yerel projesi onay aldı. Bu sonuçla birlikte 2024-2025 döneminde 9 olan toplam desteklenen proje sayısı, 2025-2026 yılında 12'ye yükselerek (Dönemsel bazda %33 artışla) önemli bir ivme kazandı.
Gastronomiden Uzay Teknolojilerine Geniş Yelpaze
Desteklenen projeler arasında toplumun her kesimine dokunan başlıklar dikkat çekiyor. Gastronomi Kulübü "Göbeklitepe’den Mezopotamya Mutfağına" uzanan bir lezzet köprüsü kurarken, Teknofest Kulübü "AstroHackathon" ile uzay ve havacılık temalı ulusal bir yazılım maratonuna imza atacak. Yerel kategoride ise Coğrafya Kulübü’nün Gümüşhane’nin iklim krizine dikkat çeken çalışması ve GİF Gazetecilik Kulübü’nün "Genç Kalemler Haber Ödülleri" projesi şehrin sosyal dokusuna katkı sunacak.
Rektör Yıldız: "Bu Başarı Gurur Verici"
Elde edilen başarıyı değerlendiren Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Oktay Yıldız, üniversitedeki proje kültürünün her geçen gün kökleştiğini vurguladı. Yıldız, "Öğrencilerimizin akademik başarısının yanı sıra sosyal ve profesyonel alanlardaki yetkinlikleri bizi ziyadesiyle gururlandırıyor. Bilgi üreten ve toplumsal sorunlara çözüm arayan gençlerimiz, Gümüşhane’nin bilimsel dinamizmini artırıyor. Emeği geçen tüm öğrencilerimizi ve rehberlik eden danışman akademisyenlerimizi gönülden tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.
