Ara
Gümüşhane
Kapalı
3°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8044 %0.17
50,1756 %-0.07
5.972,23 % 0,28
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Gümüşhane’de 12 arıcıya organik tarım sertifikası verildi

Gümüşhane’de 12 arıcıya organik tarım sertifikası verildi

Gümüşhane'de Organik Arıcılığın Geliştirilmesi Projesi kapsamında 12 işletmeye Organik Tarım Sertifikası verildi.

706
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi

Gümüşhane'de Organik Arıcılığın Geliştirilmesi Projesi kapsamında 12 işletmeye Organik Tarım Sertifikası verildi.

Kurumun toplantı salonunda düzenlenen sertifika dağıtım törenine Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Edip Birşen, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Mehmet Çikrıkci, Arıcılar Birliği Başkanı Niyazi Gül ve organik arıcılık yapan üreticiler katıldı.

Törende konuşan Birşen, “Merkeze bağlı Yitirmez, Çaltılı, Yeşildere, Aktutan köyü havzaları ile Torul İlçesi Dedeli ve Gümüştuğ köylerinin bulunduğu havzalarda toplam 22 arıcımızla organik arıcılık faaliyetlerimiz devam etmektedir. 2017 yılı içerisinde mevcut arıcılarımıza ilaveten 10 arıcımız geçiş sürecine alınmıştır. Bu kapsamda organik arıcılık yapan üreticilerimize 460 adet organik kovan, 1000 kg organik temel petek (mum), 3240 adet organik Varrova ilacı verilmiş olup, bu desteklerden yararlanan arıcılarımızın ballarının laboratuvar analizleri yaptırılarak organik tarım sertifikası verilmiştir” dedi.

Organik Arıcılık Projesi kapsamında üreticilere toplamda bin 300 organik kovan, 2 bin 816 kilogram organik temel petek ve 5 bin 360 adet organik varroa ilacı verilerek desteklendiğini ifade eden Birşen, “Hedefimiz ilk etapta 50 organik arıcı, ikinci etapta ise 100 organik arıcıya ulaşmaktır. Arıcılar Birliği ile hazırladığımız "Gümüşhane Balının Marka Yolculuğu" projesi DOKAP tarafından kabul edildi ve sözleşmesi imzalandı. Gümüşhane balını paketleyeceğiz, ambalajlayacağız ve tüketicinin huzuruna sunacağız. Amacımız Gümüşhane balını marka haline getirmektir” diye konuştu.

Gümüşhane Arıcılar Birliği Başkanı Niyazi Gül ise her geçen yıl arıcılıkta büyük mesafeler kaydedildiğini belirterek, “2017 yılında kayıtlı üye sayımız 530 ulaştı, 65 bin kovan sayımızla da yıllık bal üretimimiz yaklaşık 750 ila 800 ton arasında” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *