Ara
Gümüşhane
Kapalı
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,5851 %-0.32
45,6681 %-0.99
4.328,32 % 1,03
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Gümüşhane’de baraj ve göletlere 246 bin sazan yavrusu bırakıldı

Gümüşhane’de baraj ve göletlere 246 bin sazan yavrusu bırakıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünce yürütülen “Su Kaynaklarını Balıklandırma Projesi" kapsamında Gümüşhane'deki baraj ve göletlere 246 bin sazan yavrusu bırakıldı.

510
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi

Torul Baraj Gölü'nde yavru sazan balığı salım etkinliğine katılan İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Ahmet Mesut Kıraç, il genelinde Torul ve Kürtün baraj gölleri başta olmak üzere Şiran Yukarı Kulaca, Ceviz, Bahçeli, Telme, Yeşilbük, Beydere ve Kırıntı göletleri, Köse Kabaktepe ve Yuvacık göletleri olmak üzere toplamda 246 bin sazan balığı yavrusu bırakıldığını söyledi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü'nce yürütülen İç Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi kapsamında Amasya Yedikır Su Ürünleri Üretim Tesisi Müdürlüğü tarafından üretimi gerçekleştirilen ve Gümüşhane'ye tahsisi yapılan 246 bin adet Sazan Balığı yavrusu teslim alınarak aynı gün 11 adet göl ve göletlere bırakıldığını belirten Kıraç, il genelinde bugüne kadar toplam 23 gölet ve baraj gölüne 1 milyon 370 bine yakın sazan balığı yavrusu bırakıldığını kaydetti.

Sazan balığı yavrularının bulundukları sulardaki besin durumuna göre 2 yıl içinde avlanacak seviyeye geleceğini ifade eden Kıraç, “Sulama amacıyla kullanılan baraj ve göletlerde yapılan balıklandırma çalışmasıyla, sportif balıkçılık faaliyetlerinin geliştirilmesi ve balık tüketiminin arttırılmasının hedefleniyor. Sürdürülebilirlik için sportif olta balıkçılarının belirlenen kurallar çerçevesinde avlanma yapmaları büyük önem taşımaktadır. Doğal ortamına bırakılan yavru sazan balıklarının üreme boyuna 40 santimetreye ulaşıncaya kadar amatör ve ticari balıkçılar tarafından avlanmaması ve onlara en az bir defa üreme şansı tanınması sürdürülebilir balıkçılık açısından son derece önemlidir" dedi.

Balık popülasyonunun artırılması için çalışmaların devam ettiğini dile getiren Kıraç, mevcut göl ve göletlerde ekonomik değer taşıyan sazan balığı gibi türlerle balıklandırma çalışmalarına devam edeceklerini belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *