Gümüşhane
Açık
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
47,5496 %0.03
54,8726 %0.23
6.235,52 % 0,62
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Gümüşhane'de Birleştirilmiş Sınıflar İçin Kapsayıcı Eğitim Çalıştayı Başladı

Gümüşhane'de Birleştirilmiş Sınıflar İçin Kapsayıcı Eğitim Çalıştayı Başladı

Millî Eğitim Akademisi Başkanlığı ve UNICEF iş birliğiyle yürütülen "Birleştirilmiş Sınıflarda Kapsayıcı ve Nitelikli Öğretim İçin Öğretmen Gelişimi Projesi" İçerik Geliştirme Çalıştayı, Gümüşhane'de başladı. Eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmeyi hedefleyen organizasyonda, köy okullarındaki öğrencilerin nitelikli eğitime erişimi ele alındı.

386
Gösterim
3 Dakika
Okunma Süresi
Gümüşhane'de Birleştirilmiş Sınıflar İçin Kapsayıcı Eğitim Çalıştayı Başladı

Millî Eğitim Akademisi Başkanlığı koordinasyonunda ve Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) iş birliğiyle yürütülen "Birleştirilmiş Sınıflarda Kapsayıcı ve Nitelikli Öğretim İçin Öğretmen Gelişimi Projesi" İçerik Geliştirme Çalıştayı, Gümüşhane'nin ev sahipliğinde kapılarını açtı.

Eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmeyi hedefleyen çalıştayın açılışında, birleştirilmiş sınıfların eğitim sistemindeki kritik rolü ve köy okullarındaki öğrencilerin nitelikli eğitime erişimi ön plana çıkarıldı.

3-7 Ağustos tarihleri arasında Gümüşhane Eğitim ve Uygulama Merkezi'nde gerçekleştirilecek çalıştayın açılış programına; Millî Eğitim Akademisi Araştırma, İzleme ve Politika Geliştirme Daire Başkanı Ercan Yıldız, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Musa Uncu, Gümüşhane Eğitim ve Uygulama Merkezi Müdürü Ercan Taş, çeşitli üniversitelerden akademisyenler ve birleştirilmiş sınıflarda görev yapan sınıf öğretmenleri katıldı.

"Köy Okullarındaki Çocukların Dünyasını Aydınlatacak Birer Meşale Olacak"

Çalıştayın açılışında gerçekleştirilen konuşmada, şehir merkezlerinden en uzak köy okullarına kadar her çocuğun nitelikli eğitime ulaşmasının temel bir misyon olduğu ifade edildi. Farklı yaş ve kademelerdeki öğrencileri aynı çatı altında, uyum içinde geleceğe hazırlamanın büyük bir özveri gerektirdiği vurgulandı.

Açılış konuşmasında şu ifadelere yer verildi: "Birleştirilmiş sınıflarda görev yapan öğretmenlerimiz imkânsızlıkları imkâna dönüştüren birer kahramandır. Bu çalıştay, fedakâr öğretmenlerimizin elini güçlendirecek ve onlara rehber olacak kapsayıcı içerikler üretecektir. UNICEF ortaklığıyla yürütülen proje kapsamında geliştirilecek her içerik, köy okullarındaki çocukların dünyasını aydınlatacak birer meşale olacaktır."

"Hiçbir Çocuk Geride Kalmayacak"

Eğitimin niteliğini artırırken hiçbir çocuğu geride bırakmama kararlılığının bu projeyle bir kez daha perçinlendiği belirtildi. Ev sahibi şehir Gümüşhane'ye de özel bir parantez açılan konuşmada şu görüşler paylaşıldı: "Gümüşhane; samimiyeti, misafirperverliği ve eğitime verdiği sarsılmaz değerle müstesna bir şehirdir. Bu anlamlı projenin hayata geçirilmesinde öncülük eden Millî Eğitim Akademisi Başkanlığına, küresel ölçekte destek sunan ortağımız UNICEF'e, katkı sunan akademisyenlere ve fikirleriyle içeriğe hayat verecek eğitimcilere şükranlarımızı sunuyoruz."

Hazırlanan İçerikler ÖBA Üzerinden Öğretmenlere Ulaştırılacak

Çalıştay kapsamında birleştirilmiş sınıf öğretmenleri için kılavuz kitap oluşturulacak ve özel video içerikleri hazırlanacak. Hazırlanan materyaller Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) platformunda yayımlanarak tüm birleştirilmiş sınıf öğretmenlerinin kullanımına sunulacak. Ayrıca Gümüşhane'deki çalıştaya katılım sağlayan öğretmenler, kendi illerinde formatör olarak görev yapacak ve diğer öğretmenlere eğitici eğitimi verecek.

Gümüşhane'de Birleştirilmiş Sınıflar İçin Kapsayıcı Eğitim Çalıştayı Başladı 1
1 / 10
Gümüşhane'de Birleştirilmiş Sınıflar İçin Kapsayıcı Eğitim Çalıştayı Başladı 2
2 / 10
Gümüşhane'de Birleştirilmiş Sınıflar İçin Kapsayıcı Eğitim Çalıştayı Başladı 3
3 / 10
Gümüşhane'de Birleştirilmiş Sınıflar İçin Kapsayıcı Eğitim Çalıştayı Başladı 4
4 / 10
Gümüşhane'de Birleştirilmiş Sınıflar İçin Kapsayıcı Eğitim Çalıştayı Başladı 5
5 / 10
Gümüşhane'de Birleştirilmiş Sınıflar İçin Kapsayıcı Eğitim Çalıştayı Başladı 6
6 / 10
Gümüşhane'de Birleştirilmiş Sınıflar İçin Kapsayıcı Eğitim Çalıştayı Başladı 7
7 / 10
Gümüşhane'de Birleştirilmiş Sınıflar İçin Kapsayıcı Eğitim Çalıştayı Başladı 8
8 / 10
Gümüşhane'de Birleştirilmiş Sınıflar İçin Kapsayıcı Eğitim Çalıştayı Başladı 9
9 / 10
Gümüşhane'de Birleştirilmiş Sınıflar İçin Kapsayıcı Eğitim Çalıştayı Başladı 10
10 / 10
Son Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız