Ara
Gümüşhane
Açık
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,6830 %0.15
45,8190 %0.22
4.279,32 % -0,28
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Gümüşhane’de Dünya Yetimler Günü’nde anlamlı iftar

Gümüşhane’de Dünya Yetimler Günü’nde anlamlı iftar

Gümüşhane'de Vali Aydın Baruş ve eşi Nagihan Baruş’un ev sahipliğinde, Ramazan ayının 15. gününe denk gelen Dünya Yetimler Günü dolayısıyla yetim ve öksüz çocuklar ile aileleri onuruna iftar programı düzenlendi.

514
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi

Sema Doğan Yaşam Alanı’nda gerçekleştirilen programa, Milletvekili Av. Celalettin Köse, Belediye Başkanı Vedat Soner Başer ve il protokolü de katıldı. Programda çocuklarla yakından ilgilenen Vali Baruş, ailelerle sohbet ederek onların taleplerini dinledi.

Programda davetlilerle sohbet eden Vali Baruş, burada yaptığı konuşmada yetimlere sahip çıkmanın toplumun ortak sorumluluğu olduğunu vurguladı.

Yetimlerin hakkını korumak, onlara destek olmak ve elinden tutmanın hem insani hem de vicdani bir görev olduğunu kaydeden Vali Baruş, “Sizinle yemeğimizi paylaşmak bizlere ayrı bir huzur verdi. Ramazan'ın anlamını daha iyi kavramamıza vesile oldu. Allah razı olsun hepinizden. Dinimizde hem Cenabı Hak tarafından hem de sevgili Peygamberimiz (SAV) tarafından yetimlerinin hakkının korunması şiddetle tavsiye edilen en önemli hususlardan birisi. Kur'an-ı Kerim'de 20'nin üzerinde yetimlerin hakkıyla ilgili ayet var. Yine Peygamber Efendimiz de hadisi şeriflerinde yetimin hakkını gözetmemizi, onların mallarını korumamızı bizlere öğütlüyor. Dolayısıyla yetimlerin hakkını korumak, onlara destek olmak, onların elinden tutmak Müslümanlar olarak hepimizin üzerine düşen bir sorumluluk ve borcumuzdur. Bunu hiçbir zaman unutmamamız lazım. O evlatlar bütün milletin evlatlarıdır. Bir evlat için, bir çocuk için anne babasız büyümek dünyada dünya hayatı üzerindeki en kötü hususlardan birisidir. Ailelerimize de her zaman destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

Program dua edilmesi ve yetim çocuklara ve ailelerine çeşitli hediyeler verilmesiyle son buldu.
 

Yorumlar
O
Osman parıltan 3 ay önce
Selamün aleyküm,yetimlere eşiniz ile beraber vermiş olduğunuz iftar yemeği haberini okuyunca içim ısındı.Yatağa bağımlı bir hasta olarak çok memnun oldum.Allah sizden, ailenizden,sizi yetiştiren,anne ve babadan, emeği olan herkesten razı olsun.
BEĞENME
0
CEVAPLA