Ara
Gümüşhane
Kar yağışlı
0°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,6215 %0.07
52,0134 %0.07
7.080,50 % -0,53
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Gümüşhane’de "Genç Sada" İl Finali Heyecanı

Gümüşhane’de "Genç Sada" İl Finali Heyecanı

Gümüşhane’de Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen "Genç Sada" Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma ve Hafızlık Yarışmaları’nın İl Finali, Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

78
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi

Gümüşhane’de eğitim veren Anadolu İmam Hatip Liseleri arasında geleneksel hale gelen "Genç Sada" Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma ve Hafızlık Yarışmaları İl Finali, bu yıl da büyük bir coşkuya sahne oldu.

Gümüşhane Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde düzenlenen programa, il genelindeki imam hatip okullarından çok sayıda öğrenci, öğretmen ve veli katılım sağladı.

Programın açılışında Kur’an-ı Kerim’in insan hayatındaki yeri ve imam hatip neslinin bu mirası korumadaki önemi vurgulandı. Gümüşhane İl Millî Eğitim Müdürü Şener Doğan ve Millî Eğitim Şube Müdürü Abdulkadir Koç, yarışma boyunca öğrencileri yalnız bırakmayarak onların heyecanını paylaştı.

Hafızlık Yarışmasında Büyük Rekabet

Hafızlık kategorisinde jüri önünde ter döken öğrenciler, hıfz ettikleri ayetleri en doğru ve usulüne uygun şekilde okumak için çaba sarf etti.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda Gümüşhane Merkez Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammet Onuk il birincisi seçilerek büyük bir başarıya imza attı. Şiran Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Muhammet Emin Yıldız ikinci, Kelkit Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Muhammet Emin Türkel ise üçüncü oldu.

Kur’an Bülbülleri Gönülleri Fethetti

Günün bir diğer önemli kategorisi olan Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nda ise Kelkit Anadolu İmam Hatip Lisesi damga vurdu. Kelkit’ten Onur Ahmet Pala il birinciliğini elde ederken, Şiran Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Abdulkerim Kazancı ikinci, Gümüşhane Merkez Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Muhammed Ali Özdemir ise üçüncü sırada yer aldı.

Dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim eden İl Millî Eğitim Müdürü Şener Doğan, öğrencilerin yetişmesinde büyük emek sarf eden danışman öğretmenleri ve okul yöneticilerini tebrik etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *