Ara
Gümüşhane
Az bulutlu
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8172 %0.02
50,3458 %0.36
6.087,40 % 1,93
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Gümüşhane'de Hayvancılık Destekleri 10 Yılda Yüzde 4 bin 736 arttı

Gümüşhane'de Hayvancılık Destekleri 10 Yılda Yüzde 4 bin 736 arttı

AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve Ar-Ge Başkan Yardımcısı Doç.Dr. Kemalettin Aydın, Gümüşhane’de hayvansal desteklerin 10 yılda yüzde 4 bin 736 arttığını söyledi.

226
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi
AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve Ar-Ge Başkan Yardımcısı Doç.Dr. Kemalettin Aydın, Gümüşhane’de hayvansal desteklerin 10 yılda yüzde 4 bin 736 arttığını söyledi.

Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in davetlisi olarak bölge milletvekillerinin de katıldığı istişare iştirak eden Milletvekili Aydın, geçtiğimiz haftalarda Gümüşhane’de gerçekleştirilen tarım zirvesinde kendisine iletilen talepleri Bakanlık yetkilileri ile paylaştı.

Aydın, Gümüşhane’nin tarımsal kalkınmasının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde AK Parti hükümetlerinin destekleri ile hızlı bir ilerleme kaydettiğini belirterek, hergün daha ne yapabiliriz felsefesi ile hareket ettiklerini ifade etti.

Gümüşhane’nin tarımsal kalkınmasını resmi rakamlar ile ortaya koyan Aydın, 2022 yılında 2,2 milyon lira tarımsal destek alan Gümüşhane’de 2012 yılında bu rakamın yüzde 391 artarak 10,8 milyon liraya ulaştığını toplamda da 77,5 milyon destek sağlandığını söyledi.

Aydın, hayvancılık desteklemelerinde ise 2002 yılında 122 bin lira olan desteklemenin yüzde 4 bin 736 artarak 2012 yılında 5,9 milyon liraya ulaştığını 2012 yılı sonuna kadar toplamda 33,5 milyon lira hayvancılık desteği sağlandığını ifade etti.

Gümüşhane’nin tarımsal kredi kullanımı verilerini de paylaşan Aydın, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığı ile 2002 yılında toplam 712 bin liralık kredi miktarının yüzde 8 bin 987 oranında artarak 64,7 milyon liraya ulaştığını söyledi.

Faizsiz kredi rakamlarını da paylaşan Aydın,  1 Ağustos 2010 tarihinden 1 Kasım 2012 tarihine kadar Ziraat Bankası aracılığı ile 675 kişinin 34 milyon lira faizsiz kredi kullandığını dile getirdi.

2006-2012 yılları arasında toplam 41 tesisin kırsal kalkınma yatırım tesisleri kapsamında desteklendiğini dile getiren Aydın, bu başlıktaki hibe miktarının 5,3 milyon lira, istihdamın 275 kişi, makine ekipmanda 2,3 milyon liraya 932 adet makine ekipman desteği olmak üzere toplam 7,6 milyon lira kırsal kalkınma desteği sağladığını kaydetti.

1999-2002 yılları arasında 2 kooperatifin desteklendiğini ve 458 bin lira katkı sağlandığını ifade eden Aydın, 2003-2011 yılları arasında desteklenen 14 kooperatifin 15,3 milyon lira ile desteklendiğini, bunun da 660 aileye tekabül ettiğini sözlerine ekledi.
Yorumlar
Y
Yusuf SADIk gazeteci-Yazar 2 yıl önce
Değerli hocam . mükemmel bir değerlendirme. Keyifle okudum ve paylaştım. GÜ: olarak tüm akademisyenlerin branşında veya olmacada başka konularda okurları aydınlatıcı yazılarını yayımlamaları beklenen bir husustur. halkımız Bilim adamlarının yazılarını okurlar ve okuturlar. Ben yazınızdan çok yararlandım ve dost meclislerinde aktardığım kaynaklardan birisi olmuştur. Aynı manada epey zaman önce Demokrat Gümüşhane Gazetesinde KAHT-I Rical Varmı diye yazdığım makalede sizin düşüncenizi teyit eden gerçeklere yer vermiştim. Kaleminize sağlık. Beklediğimizi verdiğin için sonsuz teşekkürler.
BEĞENME
0
CEVAPLA