Ara
Gümüşhane
Kapalı
3°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,9240 %0.18
50,5996 %-0.13
6.229,30 % 0,95
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Gümüşhane'de İşletmeciler Dikkat! Artık O Belge Olmadan Canlı Müzik Yapılamayacak: İşte İlk Belgenin Sahibi!

Gümüşhane'de İşletmeciler Dikkat! Artık O Belge Olmadan Canlı Müzik Yapılamayacak: İşte İlk Belgenin Sahibi!

Gümüşhane'de canlı müzik yapan işletmeler için yeni dönem başladı. Ataç Konağı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nden yeni yönetmeliğe uygun ilk 'Müzik Yayın İzin Belgesi'ni alan işletme oldu.

664
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi

Gümüşhane’de eğlence ve hizmet sektöründe yasal çerçeveler yeniden çiziliyor. 30 Kasım 2022 tarihinde yürürlüğe giren "Çevresel Gürültü Kontrol Yönetmeliği" kapsamında, daha önce belediyeler tarafından yürütülen canlı müzik izin süreci artık Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İl Müdürlükleri eliyle gerçekleştiriliyor.

Bu kapsamda Gümüşhane’de yeni yönetmelik kriterlerini yerine getirerek belge almaya hak kazanan ilk işletme, kentin tarihi ve kültürel duraklarından biri olan Ataç Konağı oldu.

“Denetimler Artık Daha Sıkı ve Merkezi”

Yeni yasal düzenleme ile birlikte, canlı müzik yayını yapan işletmelerin akustik rapor sunması ve çevresel gürültü sınırlarına tam uyum sağlaması şart koşuluyor.

Gümüşhane Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ilk belge, sektördeki dönüşümün de somut bir göstergesi oldu. Ataç Konağı işletmecisi Hüseyin Kalaycı, belediyeden alınan eski ruhsat süresinin dolmasının ardından vakit kaybetmeden yeni mevzuata başvurduklarını ve tüm kriterleri tamamlayarak şehre bu standartlarda ilk belgeyi kazandırdıklarını belirtti.

“Haksız Rekabetin Önüne Geçilmeli”

Belgeyi teslim aldıktan sonra sektörün mevcut durumuna ilişkin açıklamalarda bulunan işletmeci Hüseyin Kalaycı, yasal yükümlülüklerini yerine getiren işletmelerin korunması gerektiğinin altını çizdi.

Canlı müzik ruhsatını alarak faaliyet gösteren işletmeci Hüseyin Kalaycı, sektörde eşit şartların sağlanması gerektiğine dikkat çekti. Mevzuata uygun şekilde ruhsat alan Kalaycı, canlı müzik yapan tüm işletmelerin aynı yasal sorumluluklara tabi olması gerektiğini dile getirdi.

Ruhsatsız canlı müzik yapılmasının hem yasal sorunlara hem de sektörde haksız rekabete neden olduğunu ifade eden Kalaycı, ilgili kurumları bu konuda gerekli hassasiyeti göstermeye davet etti, vatandaşların huzuru ve işletmeler arasında adaletin sağlanması adına canlı müzik ruhsatının bir tercih değil, yasal bir zorunluluk olduğu hatırlattı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *