Gümüşhane’de dünden bu yana etkili olan yoğun kar yağışı, yerini dondurucu soğuklara ve buzlanma riskine bırakıyor.
Gümüşhane Valisi Aydın Baruş, olumsuz hava koşullarının vatandaşların günlük yaşamını etkilememesi adına Valilik Toplantı Salonu’nda kapsamlı bir "Kış Tedbirleri" toplantısı gerçekleştirdi.
İlgili tüm kurum ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı toplantıda karla mücadele ekiplerinin sürdürdüğü çalışmalar neticesinde Gümüşhane genelinde ulaşımda ve sağlık hizmetlerinde ciddi bir aksama yaşanmadığını ifade eden Vali Baruş, “Dün gece yoğun kar yağışı alan şehrimizde çok şükür ciddi bir sıkıntı yaşamadık. Hem ekiplerimizin sahada olması, zamanında çalışmaları yürütmesi sebebiyle hem yol güvenliği açısından hem sağlık açısından bir problem yaşamadık. Vatandaşlarımızın zor durumda kalmasını gerektirecek bir durum oluşmadı. Hepinize teşekkür ediyoruz arkadaşlar” dedi.
Vali Baruş, Meteoroloji’den alınan son veriler doğrultusunda önümüzdeki 3 gün boyunca kar yağışı beklenmese de dondurucu soğukların beraberinde getireceği “buzlanma” tehlikesine dikkat çekti.
Kış Lastiği Olmayan Sürücülere Uyarı
Vali Baruş, trafik güvenliğinin sadece ekiplerle sağlanamayacağını, vatandaşların da sorumluluk alması gerektiğini vurguladı. Özellikle kış tipi lastiği bulunmayan araçların trafiğe çıkmasının büyük bir risk teşkil ettiğini belirten Vali Baruş, “Vatandaşımız bilinçsiz bir şekilde kar tipi lastiği olmadan trafiğe çıktığı zaman sadece kendini değil, başkalarının canını ve malını da tehlikeye atıyor” dedi.
Özellikle sabah saatlerinde vatandaşların gerekli duyarlılığı gösterdiğini ve trafikte çok araç görülmediğini kaydeden Vali Baruş, buzlanma riskine karşı hem ilgili kurumların gerekli tedbirleri almasını hem de sürücülerin bu süreçte çok daha dikkatli olmasını istedi.