Ara
Gümüşhane
Kapalı
4°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8044 %0.17
50,1756 %-0.07
5.972,23 % 0,28
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane 'Gümüşhane'den dünyaya açılan lezzet kapısı pestil ve köme markalaşıyor'

'Gümüşhane'den dünyaya açılan lezzet kapısı pestil ve köme markalaşıyor'

AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve Genel Merkez Ar- Ge Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Kemalettin Aydın, Gümüşhane’nin ve Gümüşhane menşeli ürünlerin marka değerinin yükseltilmesi çalışmalarına özel hassasiyet gösteriyor.

1606
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi
AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve Genel Merkez Ar- Ge Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Kemalettin Aydın, Gümüşhane’nin ve Gümüşhane menşeli ürünlerin marka değerinin yükseltilmesi çalışmalarına özel hassasiyet gösteriyor.

Doç. Dr. Kemalettin AYDIN yaklaşık iki ay önce Gümüşhane’de Tarım ve Hayvancılık ile ilgilenen yetkilileri tek tek davet ederek Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Özcan, Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Talat Şentürk, Ziraat Bankası Bölge Müdürü Yüksel Demirci, Tarım Kredi Kooperatifleri Trabzon Bölge Müdürü Süleyman Kurt, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Irkın, ziraat odaları, birlik ve kooperatif başkanlarının yüksek katılımı ile gerçekleştiren istişare toplantısında hemşehrilerinin kendilerine ilettiği tüm sorunların takibini kararlılıkla sürdürüyor. Toplantıya katılan Pestil ve Köme üreticilerinin de talepleri arasında yer alan Pestil ve Kömenin markalaşması için de yoğun çaba sarf ediyor.

Gümüşhane’de düzenlenen Tarım Zirvesinden sonra yine Gümüşhane’de Pestil ve Köme üreticilerini tek tek davet ederek taleplerini dinleyen Doç. Dr. Kemalettin Aydın, katılımcıların görüşlerini tek tek not etmişti. Gümüşhane Pestil ve Kömesinin bir dünya markası haline gelmesi için üretim koşullarından, paketlenmesine gıda kodeksi düzenlenmesinden raf ömrüne kadar birçok alanda çalışma yapılması gerekliliğinden hareketle bir sonraki toplantının yine Gümüşhane’de gerçekleşmesi girişimlerini sürdüren Doç. Dr. Kemalettin Aydın oluşturulan çalışma ekibi ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bürokratlarını bir araya getirdi. 

Pestil ve Köme standartlarının ve markalaşmasının görüşüldüğü son toplantıda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Ar- Ge Genel Müdür Yardımcısı Necati Tulgar, TAGEM Daire Başkanı Dr. Mustafa Çetindağ,  Bursa Gıda Araştırma Enstitüsünden Orhan Eren ve Ahmet Kılınç, KTÜ’den Gıda Mühendisi Oktay Yıldız, Gümüşhane Üniversite Gıda Mühendisliği Bölümünden Yrd. Doç. Huri İlyasoğlu ve Gümüşhane Pestil Köme Üreticileri Birliği Başkanı Abdulbaki KARA katılarak yol haritasını belirlediler ve yapılması gerekenleri masaya yatırdılar.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *