Ara
Gümüşhane
Kapalı
-1°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5250 %0.05
49,6577 %0.12
5.776,09 % 0,40
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Gümüşhane'nin kültürel mirası "Zil Yapımı" karesiyle ödül kazandı

Gümüşhane'nin kültürel mirası "Zil Yapımı" karesiyle ödül kazandı

Gümüşhane'nin zengin tarihi ve kültürel mirası, Giresunlu fotoğraf sanatçısı Engin Ayyıldız'ın objektifinde ölümsüzleşerek Şehit Mustafa Cambaz 4. Fotoğraf Yarışması'nda ikincilik ödülü getirdi. Ayyıldız, bu anlamlı başarıyı Gümüşhane'ye armağan etti.

1629
Gösterim
3 Dakika
Okunma Süresi

Gümüşhane'nin gazeteciler ve fotoğrafçılar dışında pek de umursanmayan zengin doğal ve kültürel güzellikleri bir kez daha ulusal bir yarışmada ödül alarak adından söz ettirdi.

Giresunlu fotoğraf sanatçısı Engin Ayyıldız’ın Gümüşhane’de kaydettiği “Zil ustası” fotoğrafı Şehit Mustafa Cambaz Fotoğraf Yarışması’nda binlerce fotoğraf arasında ikinci oldu.

Yeni Şafak gazetesi tarafından 15 Temmuz şehidi Mustafa Cambaz anısına düzenlenen Şehit Mustafa Cambaz 4. Fotoğraf Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu.

Rami Kütüphanesi'nde gerçekleştirilen ödül törenine TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İstanbul Valisi Davut Gül, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Zorlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı eski bakanı Mehmet Cahit Turhan, Albayrak Grubu yönetim kurulu üyeleri, Albayrak Grubu yöneticileri, Yeni Şafak Gazetesi yazarları, Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Özhan'ın da aralarında bulunduğu siyaset, basın ve kültür sanat camiasından çok sayıda davetli katıldı.

Dört kategori ve bir özel ödülün olduğu fotoğraf yarışmasında toplamda 1 milyon lira ödül dağıtıldı. Jüri üyeliklerini Kızılay İçerik ve Prodüksiyon Müdürü Fırat Yurdakul, eski Cumhurbaşkanlığı özel fotoğrafçısı, foto muhabiri ve Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Temsilcisi Ümit Bektaş, foto muhabiri Kayhan Özer, Yeni Şafak foto muhabiri Sedat Özkömeç ve Anadolu Ajansı foto muhabiri Elif Öztürk'ün yaptığı yarışmada dereceye giren fotoğraflar Rami Kütüphanesi'nde sergilendi.

4. Şehit Mustafa Cambaz Fotoğraf Yarışması’nda, Giresunlu fotoğraf sanatçısı Engin Ayyıldız, Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde çektiği “Zil Yapımı” adlı karesiyle Kültürel ve Tarihi Fotoğraflar Kategorisi’nde ikincilik ödülüne layık görüldü.

2024’e Damgasını Vuran Haber Fotoğrafları, Kültürel ve Tarihî Fotoğraflar, Yeni Nesil Fotoğraflar (Drone Çekimi – Serbest Haber) ve Yeni Nesil Fotoğraflar (Cep Telefonu Çekimi – Serbest Haber) kategorilerinde yaklaşık 10 bin fotoğrafın yer aldığı yarışmada Ayyıldız ödülünü İstanbul Valisi Davut Gül’ün elinden aldı.

Somut olmayan kültürel miraslardan birisi olan “zil ustalığı geleneğini” yansıtan ilçe merkezinde Çetin ve Salim Düzgün kardeşler ve evlatlarının devam ettirdiği zanaatın bu özel karesi jüri üyeleri tarafından büyük beğeni topladı.

Başarısından dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirten Engin Ayyıldız, şu ifadeleri kullandı: “Böylesine anlamlı ve değeri yüksek bir yarışmada ödül almak beni çok mutlu etti. Gümüşhane, özellikle de Kürtün ilçesi, fotoğraf açısından muazzam bir bölge. Doğasıyla, yaşamıyla, kendini bozmamış değerleriyle hâlâ çok özel. El sanatları ve ustalarıyla bilinen Kürtün’de, zil ustalarının emeğini göstermek istedim. Bölge halkı son derece misafirperver. Bu ödülü Gümüşhane’ye armağan ediyorum. Bu güzel karenin böyle önemli bir yarışmada değer görmesi benim için büyük bir gurur kaynağı oldu.”

Gümüşhane'nin kültürel mirası "Zil Yapımı" karesiyle ödül kazandı 1
1 / 7
Gümüşhane'nin kültürel mirası "Zil Yapımı" karesiyle ödül kazandı 2
2 / 7
Gümüşhane'nin kültürel mirası "Zil Yapımı" karesiyle ödül kazandı 3
3 / 7
Gümüşhane'nin kültürel mirası "Zil Yapımı" karesiyle ödül kazandı 4
4 / 7
Gümüşhane'nin kültürel mirası "Zil Yapımı" karesiyle ödül kazandı 5
5 / 7
Gümüşhane'nin kültürel mirası "Zil Yapımı" karesiyle ödül kazandı 6
6 / 7
Gümüşhane'nin kültürel mirası "Zil Yapımı" karesiyle ödül kazandı 7
7 / 7
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *