Gümüşhane Üniversitesi ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında yürütülen “İŞKUR Gençlik Programı”nın kura çekimi Dr. Mustafa Çalık Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gençlere yönelik istihdam odaklı destek müjdeleri doğrultusunda hayata geçirilen programın kura çekimi Gümüşhane 2. Noterliği tarafından çevrim içi olarak yapıldı.
Kura çekimine Rektör Prof. Dr. Oktay Yıldız, akademik ve idari personelimiz ile çok sayıda öğrencimiz katıldı.
3954 başvuru, 561 öğrenci için istihdam fırsatı
Üniversiteden toplam 3 bin 954 öğrencinin rekor düzeyde başvuru yaptığı program kapsamında merkez ve ilçe kampüsleri için 561 asıl öğrenci kura ile belirlendi.
Kura sonucunda belirlenen öğrenciler üniversitenin farklı birimlerinde 8 ay süreyle çalışma imkânı bulacak. Öğrenciler, eğitimlerini aksatmadan haftada en fazla üç gün çalışarak hem iş tecrübesi kazanacak hem de gelir elde edebilecek.
Üniversite-İŞKUR iş birliği ile geleceğe güçlü adımlar
Program kapsamında seçilen öğrenciler İŞKUR tarafından sağlanan kısa vadeli sigorta primleri ve günlük ücret ödemeleri ile desteklenecek.
Uygulama sürecinde, öğrencilerin iş arama becerilerinden finansal farkındalığa kadar birçok konuda eğitim desteği de alması planlanıyor.
Kura çekimi, öğrencilerin yoğun katılımı ve coşkulu anlarıyla tamamlanırken, programın üniversitede genç istihdamını destekleyen örnek bir uygulama olarak devam edeceği belirtildi.
Rektör Prof. Dr. Oktay Yıldız, programa yoğun ilgi gösteren öğrencilere teşekkür ederek, kurada ismi çıkan öğrencilere başarılar diledi.
Kura çekiminde konuşan Rektör Yıldız, gençlerin eğitim hayatıyla çalışma hayatını dengeli biçimde sürdürebilmelerine olanak sağlayan bu programın büyük bir fırsat olduğunu vurgulayarak, “İŞKUR Gençlik Programı öğrencilerimizin geleceğe hazırlanmasında önemli bir adım. Bu program, üniversite öğrencilerimizin hem ekonomik anlamda desteklenmesini hem de iş yaşamına hazırlanmasını sağlayan önemli bir projedir. Öğrencilerimiz, bu süreçte çalışma disiplini kazanırken aynı zamanda kurum kültürünü, ekip çalışmasını ve sorumluluk bilincini de deneyimleyecekler. Üniversitemiz, sadece bilgi üreten bir kurum değil, aynı zamanda öğrencilerini geleceğe hazırlayan bir yaşam alanıdır. Bu iş birliği, gençlerimizin hem kişisel hem de mesleki gelişimine büyük katkı sunacaktır. Kazanan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.