Ara
Gümüşhane
Kapalı
4°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8044 %0.17
50,1756 %-0.07
5.972,23 % 0,28
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Kar Köy Yollarını Kapattı

Kar Köy Yollarını Kapattı

Gümüşhane'de kar nedeniyle 89 köy yolu ulaşıma kapanırken, il merkezine son 24 saatte 20 kilogram yağış düştü

736
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi
Gümüşhane’de etkili olan kar yağışının ardından il genelinde 89 köy yolu ulaşıma kapandı.  

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışının ardından il genelinde toplam 89 köy yolunun kapandığını ve tüm ilçelerde topyekün çalışma başlattıklarını söyledi.

Kelkit ve Köse ilçelerinde ekiplerin gece çalışarak köy yollarını açtığını kaydeden Akdoğan, özellikle Şiran ilçesinde gece yarısına kadar devam eden kar yağışının ardından ilçedeki tüm köy yollarının kapandığını ve sabahın ilk ışıklarıyla birlikte çalışmaların başladığını ifade etti.

Akdoğan, merkez ilçede 43, Şiran ilçesinde 35 ve Torul ilçesinde 11 köy yolunun kapandığını belirterek, tüm yolların açılması için çalışmaların gün boyu devam edeceğini sözlerine ekledi.

Gümüşhane Meteoroloji Müdürü Nazım Kul ise il merkezinde dün geceden beri karla karışık yağmur yağdığını, kent merkezine son 24 saatte metrekareye 20 kilogram yağış düştüğünü belirterek gece en düşük sıcaklığın ise 0 derece olarak ölçüldüğünü söyledi. Yüksek kesimlerde kar şeklinde gerçekleşen kar yağışının kent merkezinde yağmur olarak gerçekleştiğini dile getiren Kul, hafta sonuna kadar kar yağışının il genelinde devam etmesinin beklendiğini söyledi.

Karayolları yetkilileri ise Gümüşhane-Şiran karayolunun Tersun Dağı geçidi ile Gümüşhane-Yağmurdere-Çatak karayolunun Kostan Dağı geçidinin kar nedeniyle ulaşıma kapandığını, diğer yollarda herhangi bir sıkıntı yaşamadığını bildirdi.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *