Ara
Gümüşhane
Kapalı
2°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8259 %0.03
50,6360 %0.52
6.174,55 % 1,06
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Kelkit'te Kurban Kesim Hizmetine Yoğun İlgi

Kelkit'te Kurban Kesim Hizmetine Yoğun İlgi

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde Belediye Başkanlığı tarafından mezbahanede yapılan düzenlemelerle bir kurban en fazla 10 dakikada kesilip soyuluyor.

1082
Gösterim
1 Dakika
Okunma Süresi
Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde Belediye Başkanlığı tarafından mezbahanede yapılan düzenlemelerle bir kurban en fazla 10 dakikada kesilip soyuluyor.

Belediye Başkanı Muammer Duran, her yıl olduğu gibi bu yılda büyükbaş ve küçükbaş kurban kesecek olan vatandaşların sabahın erken saatlerinden itibaren Belediye Mezbahasında oluşturulan sıra dahilinde kurbanlıklarını sıkıntı çekmeden din görevlisinin de hizmet verdiği sağlığa uygun bir ortamda keseceklerini söyledi.

Kurban kesimi için sabahın erken saatlerinde gelen vatandaşlara Belediye tarafından sabah kahvaltısı olarak poğaça, çay ve kahve ikram edileceğini kaydeden Duran, vatandaşların rahat ve huzurlu bir bayram geçirmeleri için gereken tedbirlerin alındığını ifade etti.

Kelkit Belediyesi Mezbahasında günde 70 büyükbaş 40 küçükbaş kurbanlık kesilebilecek kapasiteye sahip olduğunu dile getiren Duran, “Belediyemiz mezbahasında daha rahat ve seri kurban kesmek için Deri Soyma Makinası alındı. Vatandaşımızı bekletmeden bir kurban en fazla 10 dakika sürecektir. Kesim sonrasında ortaya çıkan atık maddeler, kurban sahiplerince usulüne uygun şekilde toplanarak, poşetlenecek ve çöp konteynerlerine bırakılacak. Belediye başkanlığının yetki ve sorumluluk alanına giren hususlara riayet edilip edilmediği, Bayram süresince görevli zabıta ekiplerince denetlenecek. Kelkit Belediye mezbahada ki kurban kesimleri Kurban Bayramı süresince devam edecektir.” dedi.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *