Ara
Gümüşhane
Kapalı
4°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8324 %0.04
50,6497 %0.54
6.144,45 % 0,57
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane 'Organik Bal Üretiminde Marka Olacağız'

'Organik Bal Üretiminde Marka Olacağız'

Gümüşhane Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Edip Birşen, el değmemiş coğrafyası ve zengin ballı bitkilerin varlığıyla, arıcılık için son derece uygun bir coğrafyaya sahip olan Gümüşhane’de organik balı marka haline getirmeyi amaçladıklarını ve bunu başaracak bilgi birikimi ile heyecan ve azimlerinin olduğunu söyledi.

596
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi
Gümüşhane Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Edip Birşen, el değmemiş coğrafyası ve zengin ballı bitkilerin varlığıyla, arıcılık için son derece uygun bir coğrafyaya sahip olan Gümüşhane’de organik balı marka haline getirmeyi amaçladıklarını ve bunu başaracak bilgi birikimi ile heyecan ve azimlerinin olduğunu söyledi.

Birşen, beraberinde Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Necati Ceyhan ile birlikte sertifikalı organik arıcılık yapan üreticileri ziyaret etti. Ziyarette arıcılar yapılan desteklerden çok memnun olduklarını, bu sayede organik arıcılığın gelişeceğini,  kendilerine verilen desteklemelerden sonra sorumluluklarını bildiklerini ve en iyi balı üretmek için gayret göstereceklerini söyledi.

Organik kovanları yerinde inceleyerek arıcıların sorunlarını dinleyen Birşen ise Gümüşhane’de 840 adet organik kovan ve 480 kilogram organik balmumu desteklemesi yapıldığını söyledi. Birşen, Gümüşhane’de iklim ve doğa şartlarının iyi olması, flora açısından oldukça zengin olması ve pek çok endemik bitki bulunmasından dolayı, flora zenginliği ile kirlenmemiş olan kaynaklarda dikkate alındığında üretilen balın organik bal olarak pazarlanması için önemli bir fırsat ortaya çıktığını belirtti.

Birşen, amaçlarının el değmemiş çayır, mera alanları ve zengin ballı bitkilerin varlığıyla, arıcılık için son derece uygun bir coğrafyaya sahip olan Gümüşhane’nin organik balı marka haline getirmek olduğunu belirterek, bunu başaracak bilgi birikime, heyecan ve azme sahip olduklarını söyledi.
Yorumlar
Y
Yahya Bayir 10 yıl önce
Sayın tarım il müdürümüz edip beye organik bal üretimi yapan arkadaşlar adına bizlere desteğinden dolayı teşekkür ediyorum
BEĞENME
0
CEVAPLA