Ara
Gümüşhane
Açık
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8044 %0.17
50,1756 %-0.07
5.972,23 % 0,28
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Otizm Farkındalık Günü için klip çektiler

Otizm Farkındalık Günü için klip çektiler

Gümüşhane Özel Eğitim Uygulama Okulu, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü için kardeş okulu olan Türk Telekom Fen Lisesiyle birlikte klip hazırlayarak konuya dikkat çekti.

212
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi

Gümüşhane Özel Eğitim Uygulama Okulu, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü için kardeş okulu olan Türk Telekom Fen Lisesiyle birlikte klip hazırlayarak konuya dikkat çekti.

Gümüşhane’de 2004 yılında özel eğitim alanında ilk açılan okul olan Gümüşhane Özel Eğitim Uygulama Okulu ile kardeş okul olan Türk Telekom Fen Lisesi birlikteliğinde hazırlanan kliple 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Gününe dikkat çekti.

Yayınlanan video klipte Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek “Bugün 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü. Otizm bir eksiklik değil farkındalıktır. Farklılıkları birlikte fark edelim ve onların sevgi dolu enerjisini hissedelim” diyerek otizm hakkında farkındalığa işaret ederken Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen’de “Otizmin farkındayız ve onların yanındayız. Unutmayalım engel diye bir şey yoktur. En büyük engel sevgisizlik” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan “Onlar baharın en güzel renkleri en güzel mavisi. Otizm bir hastalık değil farklılıktır. Farklı düşünenler fark yaratırlar” diyerek farkındalık üzerine farklı bir çerçeve çizerken, Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim ve Öğretim Şubesinden Sorumlu Şube Müdürü Onur Aydın “Dünya Otizm Gününün farkındayız. Farklılıklarla bir aradayız. Farkındalığımız bu dünyaya çok şey katacak. Yeter ki farkında ve yanlarında olmayı bilelim” ifadelerini kullandı.

Gümüşhane’de otizmli öğrencilerin eğitim öğretim gördüğü tek okul olan Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Gürsoy Çavuşoğlu ise “Farkındalık demek bilmek olduğu kadar görmek ve anlayışlı bir tutum geliştirmek demektir. Siz de otizmi fark edin görmezden gelmeyin. Otizmin farkındayız ve bizler çözüm için bir aradayız” şeklinde konuştu.

Videoda ayrıca öğrencilerin sanatsal faaliyetlerine yer verilirken Türk Telekom Fen Lisesi öğrencilerinin mesajları da yer aldı.

Günümüzde basit testlerle tanısı erken konulabilen otizmde erken tanı ve uygun rehabilitasyon programı bu vakaların hayata kazandırılmasında büyük rol oynamakta. 2 Nisan, tüm dünyada otizm konusunda farkındalık oluşturarak otizmden kaynaklanan sorunlara çözümler üretmek amacıyla, 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edilmişti.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *