Ara
Gümüşhane
Kapalı
3°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8116 %0.19
50,1798 %-0.04
5.955,69 % 0,00
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Sarı’dan Karayolları ve DSİ’ye taşımacılık belgesi isyanı

Sarı’dan Karayolları ve DSİ’ye taşımacılık belgesi isyanı

Gümüşhane Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanı Ekrem Sarı, uzun yıllardan beri sorun olmaya devam eden ve kentte minibüs işletmecisi olarak hizmet veren esnafın kanayan yarası olan bölge ihalelerine artık dur denilmesi gerektiğini söyledi.

862
Gösterim
1 Dakika
Okunma Süresi

Başkan Sarı, yaptığı açıklamada Gümüşhane’de özellikle Trabzon Bölge Müdürlüğüne bağlı Karayolları ve Devlet Su İşleri (DSİ) personel taşıma ihalelerinin Bölge Müdürlüklerinde yapıldığını ve istenilen araç sayısının yüksek olmasından dolayı küçük esnafın ihalelere giremediğini söyledi.

Bu ihalelerin Bölge Müdürlükleri tarafından değil de Gümüşhane’de yapılması halinde şartnamede belirtilen Gümüşhane’de çalışacak 3 adet aracın gerekirse 3 arkadaşın bir araya gelerek bu tür ihalelerden faydalanmasının önünün açılacağını ifade eden Sarı, “Bir diğer konu da şartnamede yer alan D2 yetki belgesi zorunluluğu ise Ulaştırma Bakanlığının 07/07/2021 tarihinde yayınlamış olduğu bildiride ‘D2 yetki belgesi düzenlenen ve hali hazırda servis taşımacılığı faaliyeti yürüten firmaların 31.12.2021 tarihinden itibaren, bahse konu faaliyeti D2 yetki belgesi ile yapılamayacağıdır’. Bu şartları Gümüşhane’de sağlayacak firma yoktur. Bunun içindir ki yıllardır şehrimizde yabancı plakalı servis araçları çalışmaktadır. Pandemide en çok mağdur olan kitle içerisinde yer alan ve iş olanakları dar olan bu şehirde mevcut ihalelere de giremeyen minibüs işletmecisi ne yapsın?” dedi.
 

Yorumlar
Y
Yorum sansürlemeyin 3 yıl önce
Hak eden alır kanun yönetmelik neyse odur sarı verdiği vaadleri tutsun ticari taksileri trafik göndermek ile olmuyor.... Yanındaki taksici bizi arayıp söylüyor. Duraklara gidip reklam yapıyorsun .. plakasi takılı olmayan pasif araca ceza yazdırmak ile olmuyor bunun tekrarı olacak elbette
BEĞENME
0
CEVAPLA