Ara
Gümüşhane
Kapalı
1°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8044 %0.17
50,1756 %-0.07
5.972,23 % 0,28
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane “Satala” konferansı düzenlendi

“Satala” konferansı düzenlendi

Gümüşhane Üniversitesinde 45. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Turizm Fakültesi tarafından, “Roma İmparatorluğu’nun Kuzey Doğu Sınırında Bir Lejyon Kenti: SATALA” başlıklı çevrimiçi konferans düzenlendi.

1496
Gösterim
3 Dakika
Okunma Süresi

Gümüşhane Üniversitesinde 45. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Turizm Fakültesi tarafından, “Roma İmparatorluğu’nun Kuzey Doğu Sınırında Bir Lejyon Kenti: SATALA” başlıklı çevrimiçi konferans düzenlendi.

Yoğun katılımla gerçekleştirilen konferansa Gümüşhane Müze Müdürlüğü’nden Arkeolog Elif Öktem ile Bartın Üniversitesi Arkeoloji Uygulama ve Araştırma Müdürü Doç. Dr. Şahin Yıldırım konuşmacı olarak katıldı. 

Etkinliğin moderatörlüğünü Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümünden Arş. Gör. Seda Kamber Taş yürüttü. Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi İsmail Çalık’ın açılış konuşmasının ardından, Arkeolog Elif Öktem kazı çalışmasının tarihi, süreci ve bugün gelinen noktayla ilgili temel bilgileri aktardı. Akabinde Doç. Dr. Şahin Yıldırım, kazı çalışmalarının başlama sürecinin kimler ve hangi kurumlar tarafından desteklendiğiyle ilgili bilgiler vererek, geçmişten günümüze kadar varlığını koruyan Anadolu’daki lejyon kentlerinden biri olan Satala’nın tarihsel önemi üzerinde durdu.

Satala’nın siyasi, jeopolitik ve askeri önemine de dikkat çeken Doç. Dr. Şahin Yıldırım çeşitli görsellerden yararlandığı sunumunda, bölgenin lejyon olarak ortaya çıkma sürecini ve Satala’nın geleceğiyle ilgili yakın gelecekte yapılması planlanan faaliyetlerden söz etti. Konuşmacılar yaptıkları sunumlarının ardından, katılımcıların konu ile ilgili gelen sorularına cevaplar vererek, bölgenin geleceğiyle ilgili çeşitli önerilerde bulundular. Farklı disiplinlerden birçok katılımcının bir araya geldiği konferansta verilen çok değerli bilgilerin yanı sıra, yeni iş birliklerinin temelleri de bu çevrim içi konferansta atıldı.

45. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen çevrim içi konferans hakkında değerlendirmelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Turizm, bir ülkenin en değerli alanlarından birisidir. Bu sayede sadece ekonomik anlamda bir gelişme ve gelir sağlanmaz, aynı zamanda tüm dünyaya sosyo-kültürel anlamda da tanıtım yapılmış olur. Böylesine önemli bir konuda Üniversite olarak her daim çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Söz konusu çalışmalar kapsamında Üniversitemiz Turizm Fakültesi tarafından Gümüşhane ilimizin çeşitli tarihi ve turistik yönlerinin, zenginliklerinin ele alındığı ve 3 bölümden oluşan etkinliklerin ilki gerçekleştirildi. ‘Roma İmparatorluğu’nun Kuzey Doğu Sınırında Bir Lejyon Kenti: SATALA’ başlıklı etkinlikte Satala antik kentinin tarihi, coğrafi yönden incelenmesinin yapıldığı bu konferans alanında uzman kişilerin katılımıyla sağlandı. Geçmiş ile günümüzün buluşturulduğu ve Gümüşhane ilimiz adına katma değerli bir etkinlik olduğuna inandığımız bu konferansın düzenlenmesinde emeği geçen başta Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Çelik olmak üzere tüm akademik ve idari personelimizi kutluyorum. Konferansa katılıp değerli bilgilerini bizlerle paylaşan katılımcılarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum.” 

Çevrimiçi olarak düzenlenen konferans üniversitenin resmi YouTube hesabı üzerinden canlı olarak izleyenlere aktarıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *